La diputada del PSOE i número dos d'aquest partit en la llista per Madrid, Margarita Robles, va assegurar ahir que una opció que hi hagi govern, sense haver de repetir de nou les eleccions, és que Mariano Rajoy no sigui el candidat del PP a president. En declaracions a la Cope, Robles va dir que "ningú no vol les terceres eleccions" i va plantejar que "hi ha moltes més opcions que les d'un govern presidit per Mariano Rajoy i és a la ment de tots; des que Rajoy no sigui el candidat fins al fet que pugui haver-hi pactes amb el PNB".

La parlamentària socialista va apuntar que "tot està obert" i va apel·lar les persones amb responsabilitats polítiques "a ser més discrets i assenyats i a donar respostes" en la formació d'un govern. "Em sorprèn que Rajoy culpi Sánchez de bloqueig quan ell va ser el primer que no va voler atendre l'encàrrec del rei", va assenyalar Robles, que va opinar que "no està bé culpar ningú". "No crec que Mariano Rajoy sigui la persona més indicada per a això", va concloure.

Sánchez és "antipatriòtic"

Per la seva banda, el president del govern en funcions, Mariano Rajoy, va criticar ahir "la situació de bloqueig en què s'ha instal·lat" el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el va titllar d'"antipatriòtic", mentre que el líder socialista va mantenir el seu no a una abstenció per facilitar-li la investidura.