Un diumenge com qualsevol altre va acabar sent un dia que alguns dels veïns de la localitat de Silla no oblidaran. Un home armat amb un fusell d'assalt va rondar pels carrers del municipi a primera hora d'ahir i va alarmar a la població, tot i que no s'hi va haver de lamentar ferits.

Els fets van succeir durant el matí d'ahir, al voltant de les nou, quan un veí conegut de la zona en la qual van succeir els fets es va dirigir a un restaurant amb un Kalashnikov AK-47. Alguns testimonis asseguren que havia estat prèviament en el local i que hauria estat el comentari d'algun dels allà presents el que li hauria fet pujar al seu habitatge i agafar l'arma.

«Tothom s'ha quedat de pedra quan hem vist a aquest home amb el fusell. La gent que estava a les terrasses ha començat a entrar ràpidament en els establiments perquè no sabia què podia passar », va explicar una dona que va viure els fets de prop.

Pel que sembla, el sospitós hauria rebut algun tipus d'insult o de comentari que va ferir la seva sensibilitat pel que va decidir abandonar el local en què es trobava i marxar a casa per agafar una arma que tenia.

Poc després, es va dirigir, de nou, a l'establiment on hauria estat prèviament. Un cop va tornar, alguns dels quals es trobaven al lloc van actuar nerviosos intentant en tot moment que no disparés l'arma fins que finalment diversos homes es van abalançar sobre ell i el van immobilitzar.

En aquest moment, una de les persones va trucar a la Guàrdia Civil, mentre altres col·locaven l'home en una cadira. Els agents van trigar tot just tres minuts a aparèixer. Allà, el Sergent Cap del lloc de la Guàrdia Civil de Silla va aconseguir prendre-li l'arma i va detenir el sospitós pels delictes de desordres públics i tinença il·lícita d'armes.

El detingut, identificat com I. S., de 58 anys i amb antecedents policials, passarà a disposició judicial.