Una explosió en un habitatge al centre de Premià de Mar va causar ahir un mort i disset ferits de diversa gravetat. Segons les dades provisionals del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va activar vuit ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat, un dels ferits és de caràcter crític, dos de greus i els restants, lleus.

Segons van informar els Bombers, l'explosió es va originar a les 08:24 hores del matí al segon pis de l'edifici número 194 de la Gran Via de Lluís Companys de Premià de Mar. Un total de setze dotacions dels Bombers es van aproximar al lloc del sinistre, acordonat per la Policia local i els Mossos d'Esquadra.

L'explosió, les causes de la qual s'estan investigant, es va produir al segon pis de l'edifici, que té set plantes, amb tres pisos per planta. Arran de l'explosió, que, segons els veïns, va ser d'unes grans proporcions, es va originar un incendi que va afectar també altres habitatges.

Els Bombers, però, van poder extingir l'incendi. L'immoble va ser evacuat completament, igual que els dos edificis contigus, un de la Gran Via (192-194) i un altre del carrer Unió, per precaució.

A la tarda, però, segons va indicar l'alcalde del municipi, Miquel Buch, en declaracions als mitjans, alguns dels veïns desallotjats per l'explosió van poder tornar a casa seva. Es tracta dels veïns dels dos edificis contigus a l'immoble en què es va produir l'explosió i que tenen menys afectació estructural.

Pel que fa al pis on es va registrar l'explosió i el contigu, Miquel Buch va precisar que els tècnics hi hauran de treballar diversos dies, fins a saber què ha passat exactament. Davant això, l'Ajuntament de Premià de Mar va habilitar el pavelló poliesportiu municipal per acollir les persones desallotjades.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir les causes que han originat l'explosió a l'edifici de Premià de Mar. Segons van informar fonts del cos, efectius de la policia científica es van desplaçar al lloc del sinistre, on també van acudir onze dotacions de la policia catalana per recollir-hi mostres i intentar descobrir l'origen de l'explosió.

Al lloc dels fets també s'hi van desplaçar tècnics de la companyia Gas Natural per determinar si la causa de l'explosió va poder tenir relació amb les conduccions de gas, un extrem que ahir encara no s'havia pogut determinar, tot i que el conseller d'Interior, Jordi Jané, va apuntar aquesta possibilitat.