Podem Catalunya estaria disposat a trencar la seva aliança amb ICV i EUIA al Parlament si no se li dóna més pes dins del grup de Catalunya Sí que es Pot.

Segons han confirmat a Efe fonts coneixedores d'aquest nou xoc entre les forces de la confluència d'esquerres, s'està repetint la crisi que ja es va produir el gener, quan l'ara secretari general de Podem Catalunya, Albano-Dante Fachin, va remetre una carta a les bases del partit en què defensava la necessitat de reorganitzar el grup parlamentari per donar més visibilitat als quatre diputats de la formació lila.

Fachin va proposar que ICV i Podem s'alternessin el protagonisme en les rodes de premsa del grup parlamentari -que disposa d'11 diputats- per reflectir la seva pluralitat interna.

Actualment, Fachin exerceix com a portaveu adjunt del grup, jeràrquicament per sota del president de Catalunya Sí que es Pot, l'independent Lluís Rabell, i del portaveu, Joan Coscubiela, d'ICV.

Fachin va ser elegit secretari general de Podem a les primàries de juliol, una rellevància que no es va traduir en cap canvi immediat dins del funcionament del grup a la cambra catalana.