La Generalitat de Catalunya i l'entitat Iniciativa per a la Reforma Horària posen en marxa aquesta setmana un procés participatiu sobre la reforma horària en 12 municipis, entre els quals hi ha la capital de l'Anoia.

Segons va informar ahir el departament d'Afers Estrangers, Relacions Institucionals i Transparència, la finalitat d'aquesta iniciativa és informar la ciutadania sobre els principals aspectes de la reforma horària, debatre els reptes i oportunitats que presenta i recollir les seves aportacions.

Les sessions, que s'inicien el 20 de setembre i finalitzen el 29 de novembre, es duran a terme a Terrassa, Barcelona, Sort, Lleida, Lloret de Mar, Vilafranca del Penedès, Reus, Tortosa, Girona, Mataró i Esplugues de Llobregat, a més d'Igualada.

A cada municipi s'ha establert un calendari que inclou una conferència informativa a càrrec d'un membre de l'associació Iniciativa per a la Reforma Horària i, una setmana més tard, una sessió per debatre sobre els eixos en què es basa la reforma, que són: ocupació i empresa; administració; educació; comerç i consum; cultura i oci i mobilitat. Els tallers de debat estan oberts a tota la població i, especialment, a agents escollits per la seva relació amb els àmbits que s'han establert com a eixos del debat.

Les persones que no puguin assistir a les sessions presencials podran fer aportacions per a eixos de debat a partir d'avui a través del portal participa.gencat.cat.