La primera executiva del nou PDC a la Catalunya central estarà encapçalada per David Font, alcalde de Gironella, president del Consell comarcal del Berguedà i fins ara president de CDC al Berguedà, tal com havia avançat aquest diari.

Font ha fet un equip d´11 persones més, la majoria relativament nous al partit o en els càrrecs de direcció. Amb tot, Font no tindrà un equip inexpert, incopora el cap de CDC a Osona, el vigatà Joan Vergés, president de CDC a Manresa, Jordi Serracanta, i persones vetaranes al partit com l´exregidora manresana Rosa Riera, o el regidor a Berga i vicepresident del Consell comarcal del Berguedà, Francesc Xavier Francàs.

Font va presentar dimarts al migdia, últim dia de termini, la seva candidatura que va ser aprovada per la direcció. En ser única, el proper dia 1 d´octubre serà una de les llistes que s´aprovaran sense problemes. En altres punts del territori, com Barcelona o Lleida, els militants hauran de triar el proper 30 de setembre i 1 d´octubre entre una de les 2 o 3 candidatures que hi hagi en joc.

Aquest equip de Font tindrà la responsabilitat de portar les polítiques del partit a la Catalunya central i les inquietuds de la Catalunya central a la direcció nacional. Però, a més a més, en aquesta mateix moment d´elecció de càrrecs interens de la formació, el PDC també tria els presidents comarcals i els respectius equips de treball.

L'equip de David Font

David Font i Simon - 36 anys. Llicenciat en Admistració i Direcció d'Empreses. He cursat el programa Vicens Vives sobre Lideratge i Compromís Social a ESADE. Empleat de banca en excedència. Alcalde de Gironella des del 2010 i president del Consell Comarcal del Berguedà des del 2015. Vinculat a la JNC del 2000 al 2010, sent-ne els 2 últims anys el vicepresident. I vinculat al CDC des del 2003, havent estat president de CDC del 2012 a l'actualitat.

Anna Guixà i Fisas - 31 anys. Mare de 3 fills. Llicenciada en Comunicació Audiovisual, i màsters en Comunicació Empresarial i en Consellers d'Empresa Familiar. Empresària del sector de la comunicació. Alcaldessa de Sant Quirze Safaja i vicepresidenta 1a del Consell Comarcal del Moianès. Membre de la junta de l'Associació Excursionista de Castellterçol.

Joan Torres i Perez - 48 anys. Pare de 2 fills. Cap del servei d'admissions d'Althaia. Alcalde de Sant Vicenç de Castellet des del 2011. Molt vinculat a les entitats del municipi

Antoni Massegú i Calveras - 42 anys. Casat i pare de 3 fills. Llicenciat en matemàtiques. Professor de secundària des del 1998, on ha exercit entre altres de director de l'institut Cal Gravat de Manresa del 2008 al febrer del 2016. Actualment, director dels serveis territorials d'ensenyament a la Catalunya Central.

Albert Costa i Fernández - 40 anys. Casat i pare de 2 fills. Estudis en Dret. Treballador a una empresa privada vinculada al sector agroalimentari. Vinculat al món de l'esport, tant de la vessant de jugador com d'entrenador. Vinculat a CDC Vic i Osona.

Mercè Casals i Martínez - 49 anys. Casada i mare de 3 fills. Graduada en Gestió de l'empresa i cursant un màster universitari en Responsabilitat Social Corporativa. Regidora de Serveis Socials, Cultura, Salut i Veïnatge de Pineda a l'ajuntament de Sant Fruitós de Bages del 2007-2011. Des del 2011, cap de l'oposició al mateix ajuntament. Cofundadora de dones7.cat

Núria Creus i Rodoreda - 26 anys. Llicenciada en Dret. Opositora a judicatura. Militant de la JNC des del 2012. Ex cap local de la JNC Navarcles. Membre del Comitè d'Arbitratge Mediació i Disciplina de la JNC. Membre de la llista de CiU Navarcles a les passades eleccions municipals i membre del Comitè Local.

Joan Vergés i Esquena - 57 anys. Pare de 6 fills. Vigatà. Vinculat de molt jove al sector agrari i ramader per tradició familiar, professor i director de l'escola Familiar Agrària Quintanes del 1979 fins el 2000, Director de la Fundació Mil·lenari, centre de formació ocupacional, gerent de la fundació Cefortem vinculada a La Salle Manlleu en l'àrea de la Formació Professional, Fundació de Caixa Manlleu, Unnim i també d'Unnim Banc. Actualment Assessor al Departament de Presidència. Actualment, president de CDC Osona des del 2012.

Jordi Serracanta i Espinalt - 40 anys. Casat i pare de 3 fills. Diplomat en Gestió i Administració Pública, i postgrau en Gestió i Direcció d'Instal·lacions Esportives. Cap d'administració del Complex Piscines Municipals del 2000 al 2011. Regidor a l'ajuntament de Manresa des del 2011, sent actualment regidor delegat de les àrees de Qualitat Urbana i Serveis i d'Esports. Actualment, president local de CDC a Manresa.

Francesc Xavier Francàs i Bartes - 58 anys. Casat i pare de 2 fills. Empleat de banca jubilat. Vinculat a CDC des dels seus inicis, sobretot en la creació dels Consells de Muntanya. Actualment, regidor a l'ajuntament de Berga i vicepresident 1r del Consell Comarcal del Berguedà.

Rosa Riera i Montserrat - Ha estat regidora de l'ajuntament de Manresa del 1991 al 2011 i també al Consell Comarcal. fins fa 1 any, responsable sociosanitària de la Regió Sanitària Catalunya Central. Actualment, presidenta de l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Bages, Berguedà i Solsonès.

Anna Seijas i Vila - 31 anys. Llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques. Postgrau en Gestió Gerencial Local. Ha exercit com a advocada en alguns buffets en l'especialitat en dret administratiu i local del 2008 al 2011, i també amb l'Associació Catalana de Municipis als serveis jurídics. Des del 2011, gerent del Comarcal d'Osona. Vinculada a la JNC del 2008 al 2014, sent vicepresidenta d'Acció Interna.

Presidents Comarcals

En el cas de la Catalunya central, el PDC tindrà a Ivet Castaño, actual delegada territorial de Governació a la Catalunya central, com a cap comarcal del Bages. Castaño estava treballant ja actualment en la direcció comarcal de CDC del Bages al costat de David Bonvehí, que fins ara ocupada el càrrec.

Al Berguedà, el nou responsable del partit a la comarca (el darrer president del partit ha estat el mateix David Font) seran Jordi Selga (regidor a Casserres) i Joan Manuel Serarols (del comitè local de Berga). Al Moianès es crearà de nou aquesta figura ja que la comarca estrena estructura. La primera presidenta del partit en aquesta comarca serà la regidora de l´Ajuntament de Moià Maria Tarter. En el cas d´Osona, encara hi havia debat sobre tres hipotètiques candidatures per fer la direcció comarcal.

Marc Barbens encapçala l´única llista del Solsonès i Solà opta a un càrrec a Lleida

La presidència comarcal del PDC al Solsonès recaurà en Marc Barbens que encapçala l'única candidatura que es presenta a la comarca. Barbens estarà acompanyat «sobretot de gent del món municipal». Així, el comitè executiu que ell encapçala inclourà algunes de les «primeres espases» actuals del PDC com els alcaldes de Navès i de Clariana de Cardener, l'alcaldessa de Castellar de la Ribera i el cap de llista de CDC per Sant Llorenç de Morunys a les darreres eleccions. També en formaran part regidors d'altres municipis així com alguns militants que actualment no es troben exercint cap càrrec. Barbens ha explicat a Regió7 que la candidatura que encapçala té una «clara voluntat de canvi de rumb i d´aglutinar el partit a la comarca» i vol «defensar els interessos de la gent d'una manera útil i honesta».

Joan Solà, que ha estat president de l'antiga Convergència al Solsonès en els darrers anys, s'incorpora en aquestes primàries a la llista que encapçala Violant Cervera per a optar a la presidència de la regió-vegueria de Lleida i que s'enfrontarà a la llista de Joan Reñé que no compta amb cap representant del Solsonès.

L´Anoia aportarà tres membres a la primera direcció territorial del Penedès

La diputada igualdina Maria Senserrich, la primera tinent d´alcalde de l´Ajuntament d´Igualada, Àngels Chacón, i el tinent d´alcalde de Piera, Josep Llopart, formaran part de la primera executiva del PDC a la vegueria del Penedès. Són tres dels pesos pesants de la formació dels hereus de Convergència a l´Anoia, al cotat de l´actual alcalde d´Igualada, Marc Castells, que ja forma part de la direcció nacional del partit. Al mateix temps, però, són la cada de la renovació i del canvi. El Penedès presenta una única candidatura que lidera Jaume Casañas, que és regidor al govern de l´Ajuntament de Cunit.

Maria Senserich explicava anit que en el cas del Penedès, amb les comarques del Baix i l´Alt Penedès, Garraf i Anoia, es funcionarà amb una direcció col·legiada liderada per Casañas. «Som tots nous en la tasca i molt joves, i ens sembla que podrem treballar plegats».

Pel que fa al president comarcal, l´Anoia també té una sola candidatura que en aquest cas encapçala l´alcalde de la Pobla, Santi Broch. D´aquesta manera, la comarca també queda representada als principals òrgans de govern.

L´Alta Segarra, un espai per definir

En la fundació del nou partit PDC es va prendre l´acord d´estructurar-se en el territori atenent el mapa de vegueries més actual, el que incorpora el Penedès. D´aquesta manera, l´Anoia s´incorpora a una direcció que compta amb les mateixes comarcques que la futura vegueria. Però, a nivell territorial, el debat encara és obert perquè l´Anoia es divideix en dues parts: Igualada, la Concta d´Òdena i la part sud s´incorpora al Penedès i l´Alta Segarra vol anar cap a la Catalunya central, encara que ara per ara no és comarca i s´ha de veure com es pot articular l´adscripció. PDC ha reproduït el problema, i, de moment, els militants calafins i de la resta de municipis de l´Alta Segarra estaran vinculats orgànicament a l´Anoia i al Penedès, tot i que el partit és conscient que es tracta d´una situació provisional.