Unió: 22,5 milions de deute i només 5,8 milions d'actiu

El jutjat mercantil accepta la sol·licitud de concurs voluntari de creditors i nomena administrador concursal dels comptes del partit

20.09.2016 | 07:40
Ramon Espadaler, màxim dirigent actual del partit democratacristià
Ramon Espadaler, màxim dirigent actual del partit democratacristià

El Jutjat Mercantil número 4 de Barcelona ha acceptat la sol·licitud de concurs voluntari de creditors presentada el 1 de setembre passat per Unió Democràtica de Catalunya (UDC), que admet un deute de 22.498.520,97 euros i uns actius de només 5.866.023,02.
En un acte amb data del 13 de setembre, el jutge declara que Unió ja es troba "en situació legal de concurs", després del fracàs de les negociacions que els democratacristians van mantenir fins a final de juliol passat amb les entitats bancàries creditores a fi d'assolir un acord que evités aquest desenllaç.

El jutge nomena la consultora Deloitte Advocats com a administració concursal, autoritzada a partir d'ara a accedir a les instal·lacions d'Unió, revisar els seus llibres i comptabilitat i recollir tots aquells documents o informacions que consideri necessàries per gestionar els comptes del partit en crisi.

Fins ara, la cúpula d'Unió havia reconegut un deute de prop de 19 milions d'euros, amb La Caixa com a principal creditor, però en l'acte s'estima que el passiu del partit puja a prop de 22,5 milions d'euros.

Unió, que segons detalla l'acte disposa actualment d'una plantilla de 16 treballadors -que presten els seus serveis a la seu del partit al carrer Nàpols de Barcelona, encara que hi ha també dos empleats a Lleida i un a Tarragona-, haurà de traslladar ara una proposta de conveni als seus creditors.

Si d'aquestes noves negociacions amb la banca Unió no aconsegueix arrencar un acord per a la devolució d'almenys una part del deute en un període de temps determinat -i amb una quitança que l'eximeixi d'haver de pagar una porció significativa dels diners que deu-, el procés podria acabar en la liquidació del partit.

L'acte recorda a Unió el seu "deure de col·laboració i informació" al llarg d'aquest concurs de creditors, cosa que inclou el deure dels seus representants de "comparèixer davant el jutjat i davant l'administració les vegades que siguin requerits", una obligació que "s'estén als càrrecs de la societat deutora que ho haguessin estat en els dos anys anteriors a la declaració de concurs".

Ramon Espadaler, secretari general d'Unió, es va erigir número 1 del partit després que Josep Antoni Duran i Lleida, després de quedar-se fora del Congrés a les eleccions del 20 de desembre, fes un pas enrere com a president del comitè de govern del partit.

El jutge fa també una crida als creditors a posar en coneixement de l'administració concursal, en el termini d'un mes, l'existència dels seus crèdits a Unió.

També es comunica a Deloitte, que disposa de dos mesos per elaborar l'informe corresponent al procés concursal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Divendres amb núvols al matí i domini del sol la resta del dia

La temperatura mínima serà lleugerament més alta que la d'avui

Tres morts i més de 200 ferits en un accident de tren a Nova Jersey

Tres morts i més de 200 ferits en un accident de tren a Nova Jersey

El comboi ha fet caure part d'un sostre a l'encastar-se contra una estació

Carles Puigdemont supera la qüestió de confiança gràcies als vots de JxSí i la CUP

Carles Puigdemont supera la qüestió de confiança gràcies als vots de JxSí i la CUP

La resta de grups parlamentaris voten en contra de la revalidació del president de la Generalitat

Puigdemont, a Gabriel: ´No demanem una carta blanca per pressionar, sinó una carta blanca per parlar clar´

El president de la Generalitat aposta per crear un "projecte de majories" per a la gent que es...

Enllaços recomanats: Premis cinema