Un mes sense notícies ni sense cap pista de la jove Diana Quer

La recerca del cas segueix sense tenir una hipòtesi "preferent" sobre el parador de la jove madrilenya

21.09.2016 | 13:05
La jove Diana Quer.
La jove Diana Quer.

Tal dia com avui fa 30 dies, el 21 d'agost, Diana Quer acudia a les festes que aquella nit se celebraven en A Pobra. Hores després, ja en la matinada del dia 22, se li perdia la pista. El cas s'ha convertit en una prioritat per a la Guàrdia Civil, que no escatima recursos, hores ni efectius per intentar localitzar el parador d'aquesta jove.

En els primers dies de la investigació hi va haver alguns avanços sobre els passos que va donar fins a aproximadament les 04.15 hores, moment en què es va apagar el seu telèfon mòbil i es va perdre el seu rastre. Però passades ja més de quatre setmanes encara no hi ha una hipòtesi "preferent" sobre què li va poder passar a la noia. "Totes les vies segueixen obertes", afirmava aquest dimarts el delegat del Govern a Galícia Santiago Villanueva, que ha afegit que els agents estan a l'espera "de noves proves que es puguin aportar" per intentar aportar una mica de llum sobre l'assumpte.

Són moltes les diligències practicades. "I seguiran realitzant", assevera Villanueva. Es tracta, ha assegurat, d'actuacions in situ, de tibar del fil de les pistes que dóna la telefonia mòbil o de més entrevistes "que ratifiquen o contradiuen" les declaracions amb les quals es comptava amb anterioritat. Els telèfons resulten claus. La localització i el moviment del mòbil de Diana va evidenciar que aquella matinada -després d'anar a casa a canviar el seu ja famós short rosa per roba d'abric- es va moure en un vehicle almenys fins a la zona de Rianxo. Aquestes diligències es complementen amb el "posicionament" d'altres mòbils en el mateix lloc, i l'anàlisi de matrícules i vehicles que van passar per aquest trajecte.

Els investigadors haurien aconseguit avançar estrenyent el cercle entorn de 100 automòbils, un dels quals podria ser al que va pujar Diana aquella matinada amb un acompanyant o acompanyants la identitat dels quals segueix coberta per un interrogant. Ho va fer voluntàriament després d'anar a casa a canviar-se i sortir només amb el seu telèfon i les claus, cosa que semblaria indicar que pretenia tornar a l'habitatge? Alguna cosa es va tòrcer no obstant això després? Aquesta és una de les tesis que es contemplen, però, les fonts oficials ho tornaven a reiterar aquest dimarts, encara no es descarta res.

Un turisme Audi A3 negre identificat, pel motiu del qual va ser interrogat un individu, ja hauria estat descartat.

I el tens ambient familiar arran del divorci dels pares de la jove encara dóna que parlar. Es van desvetllant més converses de WhatsApp, aquesta vegada entre Diana i el seu oncle matern, de quan la noia va estar de vacances amb el seu pare i la seva germana a Eivissa. "El meu pare m'ha agafat del braç, m'ha fet molt mal"; "Estic amagada, m'està donant un atac d'ansietat, no puc més", hauria dit ella.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Sánchez no dimiteix malgrat la renúncia de la meitat de la seva Executiva

Convoca la resta de membres de l'Executiva per demà per iniciar el camí d'un Congrés Federal...

L´equip espanyol de gimnàstica rítmica repetirà a la campanya de Nadal de Freixenet

L´equip espanyol de gimnàstica rítmica repetirà a la campanya de Nadal de Freixenet

L'empresa vol reconèixer la medalla de plata aconseguida per les esportistes a les olimpíades de Rio

La majoria de l´Executiva del PSOE dimiteix i obliga Pedro Sánchez a nomenar una gestora

La majoria de l´Executiva del PSOE dimiteix i obliga Pedro Sánchez a nomenar una gestora

Almenys 17 dels 35 membres desafien el secretari general i presenten la seva renúncia

Dijous ennuvolat però sense precipitacions

El cel romandrà, amb núvols baixos al matí i a la tarda

Enllaços recomanats: Premis cinema