La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va descartar ahir que hi hagués "cap pacte" amb el govern central abans de la consulta sobiranista i va recordar que el 9 de novembre del 2014 es va celebrar finalment la roda de premsa de valoració protagonitzada per l'aleshores president Artur Mas.

L'exconseller Francesc Homs va assegurar ahir que un "intermediari en nom del govern" li va traslladar abans de la consulta que l'executiu central no es querellaria si el Govern no feia una roda de premsa el 9 de novembre del 2014 per oferir els resultats de la votació.

En roda de premsa després de la reunió del Govern català, Munté, que també era consellera en l'anterior govern d'Artur Mas, va assenyalar que no hi va haver "cap pacte". "Em remeto al que va succeir", va afegir en al·lusió a la conferència de premsa celebrada el 9-N per part d'Artur Mas i la seva llavors vicepresidenta, Joana Ortega.

Preguntada per si el Govern va valorar en aquell moment una suposada oferta del govern central tal com va suggerir Homs, la portaveu del Govern de la Generalitat va respondre que "les deliberacions del Consell Executiu són privades".

Malgrat no aclarir si es va debatre en el Govern de llavors la suposada oferta de l'executiu central, Munté va remarcar que quedaria "desmentit" qualsevol eventual acord només amb la imatge d'Artur Mas oferint la roda de premsa el 9 de novembre del 2014. A més, va subratllar que Artur Mas i els exconsellers Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs estan sent investigats per la justícia i pateixen "en les seves pròpies carns" les conseqüències del procés participatiu del 9-N.

La portaveu de la Generalitat va assenyalar, també, que seria "molt generós" parlar del govern del PP "en termes de pacte" i, en aquest sentit, va remarcar que l'executiu central ha evitat acordar un referèndum i ha recorregut a la via judicial.