"El fet que Catalunya decideixi si vol ser un Estat o no és inevitable", deia el conseller d'Exteriors de la Generalitat, Raül Romeva, en una entrevista al blog de notícies estrangeres del Washington Post WorldViews la setmana passada, que recull aquest dimarts el popular diari americà.

"Hi ha una demanda democràtica per fer-ho", afirmava Romeva durant l'entrevista. En un article que radiografia el moviment independentista, s'extreuen declaracions de Romeva en aquesta entrevista, on deia coses com ara: "Seiem en una taula, dient que volem fer això i negociar-ho amb el govern espanyol, però a l'altra costat no hi ha ningú".

A l'article també s'exposa l'opinió del conseller segons la qual el millor escenari en seria un a l'escocesa, és a dir, un referèndum vinculant autoritzat per l'estat espanyol. Romeva també es referia al tipus d'Estat que hauria de ser Catalunya. "El concepte de sobirania està en evolució", explicava, i aclaria que un estat català voldria seure entre els nombrosos estats interdependents de la Unió Europea.