El nombre de morts en el naufragi ocorregut dimecres a les costes egípcies ha augmentat a 50, amb la troballa ahir de vuit cadàvers per part dels equips de rescat.

Segons fonts de seguretat i com va poder constatar Efe, els cadàvers van ser traslladats a un edifici de les forces armades situat al port de Raixid, al mar Mediterrani i a uns 240 quilòmetres al nord del Caire. Les fonts van precisar que entre els cadàvers hi havia un menor egipci i ciutadans sudanesos i somalis.

L'embarcació va partir, amb entre 400 i 600 emigrants a bord, d'un punt entre les localitats de Raixid i Baltim, on la costa no està poblada i presenta una orografia complicada, amb zones de secà i llacunes, a la regió del delta del Nil.

Fins al moment, s'han rescatat amb vida 164 passatgers del vaixell, majoritàriament egipcis, sirians i de diverses nacionalitats africanes.

Entre els emigrants hi havia quatre mariners que han estat detinguts. No obstant això, els propietaris de l'embarcació i altres implicats en el tràfic de persones continuen fugits.