El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha insistit avui en la seva aposta per un govern de les "forces del canvi" alternatiu al del PP, en un acte a Gavà on ha estat recolzat per dirigents i militants del PSC, i ha advertit que es mantindrà ferm en la seva negativa a la investidura de Mariano Rajoy: "No és no", ha tancat.

"Direm una, dues, tres i les vegades que faci falta 'no' a la dreta de Mariano Rajoy", ha exclamat Sánchez en la tradicional Festa de la Rosa del PSC, que ha reunit unes 15.000 persones a Gavà, segons els organitzadors.

Pedro Sánchez ha subratllat que no intentar construir una alternativa als populars seria "imperdonable", i ha asseverat que els socialistes treballaran fins a l'últim moment "perquè Mariano Rajoy no segueixi ni un quart d'hora més al capdavant del Govern d'Espanya".

D'aquesta manera ha respost el líder socialista a Mariano Rajoy, que va sostenir ahir que el govern que aspira a formar Sánchez "no duraria ni un quart d'hora".

El secretari general del PSOE ha advertit també als líders de Podem i Ciutadans, Pablo Iglesias i Albert Rivera, que els seus "vetos creuats" estan apuntalant Rajoy com a president del Govern, frenant així la "regeneració" política i democràtica que pregonaven quan es van presentar com "els partits del canvi", pel que els ha reclamat que aixequin aquests vetos.

"Tots hem de ser generosos, i dic a les forces del canvi que el PSOE està disposat a ser generós per acabar amb el govern de Mariano Rajoy", ha sostingut.

En la mateixa línia s'han manifestat els dirigents socialistes catalans Miquel Iceta i Núria Parlón, que han aparcat la seva pugna per liderar el partit a Catalunya per fer pinya al voltant de Sánchez, l'estratègia del qual d'intentar formar govern és qüestionada per alguns dirigents territorials del partit.

"Volem una Espanya capaç de fer reformes i entendre Catalunya. Pedro, Mantén-te ferm! ¡Allibera'ns de Rajoy i del PP! Estem al teu costat, estem amb tu. Aguanta, resisteix a les pressions! Intenta formar una majoria progressista i de canvi", ha exclamat l'actual primer secretari del PSC.

"Quan aquests dies escolto algunes veus crítiques d'alguns companys del Comitè Federal del PSOE, els vull demanar que facin pinya amb Pedro Sánchez i que el recolzin", ha reclamat al seu torn l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).

Pedro Sánchez ha agraït aquest suport i ha retret a Rajoy que hagi abordat el debat sobiranista català des de l'"immobilisme" i que no hagi aportat cap solució durant l'última legislatura.

"Quatre anys de deriva independentista i quatre anys d'immobilisme del senyor Rajoy el que ens fan és plantejar de manera urgent el canvi polític al nostre país en base al diàleg", ha indicat.

També ha criticat als populars que apel·lin al "sentit d'Estat" quan es reuneixen amb els partits nacionalistes per interessos partidistes, però que acusin el PSOE de "venedor de pàtries" quan té alguna trobada similar per intentar desencallar l'actual situació política a Espanya.

Un "sentit d'Estat" que, segons el líder socialista, el PP també utilitza en benefici propi quan intenta pressionar els dirigents socialistes perquè facilitin la investidura de Rajoy, però que no va aplicar per facilitar que Sánchez fos president el mes de març passat.

"Som irresponsables per no donar suport a un Govern en què no creiem i també som irresponsables per intentar formar un Govern en el qual creiem", ha ironitzat respecte a les crítiques del PP.

Després del seu discurs, el líder del PSOE s'ha donat un bany de masses amb els assistents a aquesta tradicional festa dels socialistes catalans.