El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot (CSQEP), Lluís Rabell, va enviar divendres una carta als seus diputats amb una nova distribució de tasques per superar la crisi oberta per Podem, encapçalat per Albano Dante Fachin. Segons la seva proposta, Rabell renunciaria a fer de portaveu en el Debat de Política General, i cediria aquesta tasca a un diputat de Podem. El president del grup s'ocuparia de la qüestió de confiança i un parlamentari d'ICV, dels pressupostos. Rabell ja havia apuntat feia dies que seria lògic que Joan Coscubiela, el representant d'ICV, portés el debat pressupostari. Pel que fa a les lleis de desconnexió, Rabell va concretar que també seria un diputat de Podem qui fes de portaveu en el debat de totalitat de les que s'han presentat (la de l'administració tributària). Rabell planteja reunir demà la coordinadora política de CSQEP per discutir-ho.

Després d'una setmana de tensions internes entre les forces que integren la confluència d'esquerres que amenaçaven de conduir a una ruptura del grup al Parlament, Rabell va decidir traslladar una proposta que intenta repartir el joc en els grans debats que tindran lloc els pròxims mesos a la cambra catalana. Rabell està disposat a cedir el protagonisme a Podem -que disposa de 4 dels 11 diputats del grup- en el debat de política general, que tindrà lloc els dies 5 i 6 d'octubre. Aquesta proposta permetria a Fachin assumir un paper més significatiu.

ICV va fer costat a la iniciativa de Rabell en considerar positiu "reforçar la visibilitat" de les diverses sensibilitats, i Podem va valorar-ho "positivament".