Els acusats en el judici de les targetes 'Black' al·leguen que Bankia no pot ser acusació

Les defenses dels usuaris de les targetes opaques demanen la nul·litat de les proves principals

26.09.2016 | 17:59
Els acusats en el judici de les targetes 'Black' al·leguen que Bankia no pot ser acusació
Els acusats en el judici de les targetes 'Black' al·leguen que Bankia no pot ser acusació

Les defenses dels usuaris de les polèmiques targetes "opaques" de Caja Madrid han sol·licitat avui davant l'Audiència Nacional la nul·litat de les proves aportades per les acusacions particulars de Bankia, la seva matriu, BFA, i el FROB, en estimar que les despeses no van ocasionar cap mal a aquestes entitats donada la seva "falta de legitimació".

Així ho han expressat els primers lletrats a intervenir en un torn de qüestions prèvies, en què han explicat que Bankia "està pretenent ser la ofesa" quan "no va existir perjudici" en ser la Fundació Cajamadrid l'única successora de l'entitat.

El representant de l'expresident de la caixa madrilenya Miguel Blesa ha emfatitzat la falta de legitimació plantejada per escrit per l'exsecretari d'Estat d'Hisenda Estanislao Rodríguez Ponga, en considerar que Bankia no pot sol·licitar cap compensació, ja que es tracta d'una persona jurídica "diferent i independent "a la qual va emetre les targetes.

Per això ha demanat la nul·litat de les proves aportades per Bankia ja que, a més, van ser obtingudes de manera il·lícita "basant-se documentació amb accés il·legítim", una línia seguida pel lletrat de qui va ser últim president de l'entitat, Rodrigo Rato, que ha presentat a la sala diversos contractes, així com el justificant de reintegrament de les quantitats gastades amb la targeta.

L'advocat, entre d'altres, l'exvicepresident de Caja Madrid José Antonio Moral Santín, s'ha unit als recursos encara que ha negat l'existència d'un concert entre els acusats; més contundent s'ha mostrat la defensa de l'exconseller Rodolfo Benito, que ha carregat contra Bankia per no aportar "de manera fidedigna" els detalls de les despeses imputades.

Segons la lletrada, "és impossible determinar d'on ha extret aquestes dades", i ha asseverat que el banc "es va limitar a certificar que els excel (fulls de càlcul) aportats eren vàlids" tot i que els discos remesos al jutge instructor de aquesta peça separada del cas Bankia, Fernando Andreu, mostraven llistats "no coincidents".

"Bankia ha actuat amb una clara actitud incriminatòria, ja que ha aportat només material inculpatori i no exculpatori", ha assenyalat abans de concloure que el banc, l'equip actual ha denunciat l'existència d'aquestes targetes, ha ofert "la veritat que li interessava" .

Després del recés, li ha arribat el torn a la defensa de l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán, especialment crítica amb la polèmica full de càlcul excel validada per Bankia i que va descobrir despeses de 94.000 euros per part del seu client, prova que ha qualificat de "nyap feta per un mer col·legial" amb multitud d'errors i "sense validesa a nivell formal".

El lletrat ha sol·licitat permís perquè el seu defensat pugui absentar a causa del seu precari estat de salut; la presidenta de la sala, Ángela Murillo, ha accedit que Díaz Ferrán sigui examinat per un metge forense, encara que fins llavors haurà de romandre present costat de la resta d'acusats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema