Els dos candidats a la Casa Blanca, Hillary Clinton i Donald Trump, s'han convertit en noves figures de "caganer", hores abans del debat que tots dos protagonitzaran avui.

L'empresa caganer.com, que confecciona cada any aquestes imatges amb cara de personatges famosos d'àmbits de la política, l'esport o la ciència-ficció, s'ha avançat uns dies amb les de Clinton i Trump per respondre a l'actualitat i a la demanda rebuda des dels Estats Units.

Aquest país lidera la compra en línia de "caganers" en el món, segons aquesta empresa, que confecciona els seus productes des de la localitat de Torroella de Montgrí.

Hillary Clinton ja comptava amb una d'aquestes figures, però una eina d'anàlisis del web de caganers.com ha confirmat que la representació que més buscaven els usuaris els últims mesos era la de Donald Trump.

La família Alós-Pla, que dirigeix la companyia gironina, ha optat per tant per llançar aquest producte i actualitzar la figura de Hillary Clinton.

Els Estats Units lideren la llista de països que són clients de caganer.com amb un 47,6 per cent de les vendes que es realitzen a través d'internet.

La figura que més han comprat els nord-americans els últims anys és la de Barack Obama, que va substituir la de George Bush, que va ser la més adquirida durant els seus anys de presidència.

Un dels responsables de caganer.com, Sergi Alós, s'ha mostrat convençut que hauran de fer "tirades extra d'aquestes dues figures davant una previsible demanda important".

Aquestes tradicionals representacions del pessebre català es relacionen amb la fortuna, ja que es vinculen amb l'abonament per a la terra, encara que la particularitat d'aquesta firma gironina és que les confecciona amb cares de famosos, fins a acumular més de quatre-cents personatges diferents.