El portaveu d'ICV, Joan Coscubiela, portarà "íntegrament" el debat de Pressupostos, mentre que el líder de Podem, Albano Dante Fachin, serà l'encarregat en la seva "integritat" de defensar la posició del grup parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot en el debat de Política General. Aquest és el preacord al qual van arribar els partits que formen Sí Que Es Pot -ICV, Podem i EUiA-, mentre s'espera que les respectives executives validin aquest principi d'acord, amb el qual el grup de la confluència de les esquerres tanca la crisi interna dels últims dies.

Amb aquest preacord, va explicar el líder d'EUiA, Joan Josep Nuet, ICV portarà "en la seva integritat" el debat de Pressupostos, i Coscubiela assumirà el càrrec de portaveu, mentre que Dante Fachin s'encarregarà del debat de Política General, de manera que finalment els tres partits han acceptat la proposta que va llançar divendres passat el president del grup, Lluís Rabell. A més d'aquest repartiment de tasques, Nuet va explicar que s'havia acordat fer un "treball minuciós" per "construir una posició política de grup" amb vista a aquests debats de rellevància, perquè la persona que intervingui expressi la "posició del grup" i no la del partit al qual pertany.

Nuet va precisar que la proposta de Rabell va ser finalment acceptada per "unanimitat" per les persones que van participat en la reunió d'ahir, unes negociacions en les quals segons Nuet "tothom ha cedit". El coordinador general d'EUiA va opinar que Sí Que Es Pot surt "reforçat" d'aquest "debat enriquidor" que ha tingut els últims dies, i va assegurar que en cap moment hi ha hagut perill de ruptura en el grup parlamentari.

Nuet va destacar el paper de mediador d'EUiA, que ha estat "decisiu", per acostar ICV i Podem, i poder d'aquesta manera tancar la crisi oberta a Sí que es Pot, amb un preacord que reflecteix la pluralitat del grup i reforça els seus mecanismes en aquest nou curs polític. Anit s'estava pendent que les executives de les tres formacions validessin el document, que serà debatut avui en una reunió del grup que tindrà lloc a les dotze del migdia a la cambra catalana, per tancar definitivament l'acord.