Els Mossos d'Esquadra de Badalona han tingut coneixement en tres dies de 14 casos de segrestos virtuals a la ciutat, malgrat que només se n'han denunciat sis, segons va informar el cos policial.

Aquest tipus de delicte consisteix a fer creure a les víctimes, mitjançant telefonades aleatòries, que un familiar ha estat segrestat i demanar-los un ingrés immediat de diners. A Badalona, les 14 trucades han reproduït el mateix modus operandi: un home es posa en contacte amb la víctima i, de forma molt agressiva, assegura que ha segrestat el seu fill. Per donar més veracitat a l'amenaça, un menor simula ser el nen segrestat i crida i plora demanant ajuda. La condició que posa l'extorsionador per alliberar la persona suposadament segrestada és que es faci un ingrés a través d'una empresa especialitzada en enviaments urgents de diners o d'internet.

Les trucades sempre es fan a telèfons fixos i l'estafador reclama quantitats que oscil·len entre els 5.000 i els 10.000 euros, si bé acaben acceptant imports menors que la víctima pugui aconseguir en pocs minuts.