El Congrés aprova la comissió d'investigació a Fernández Díaz

El ministre de l'Interior afirma que compareixerà "amb molt de gust" a la cambra baixa

28.09.2016 | 00:00
El ministre de l´Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz
El ministre de l´Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz

El Congrés va aprovar ahir la creació d'una comissió per investigar el suposat ús "partidista" dels mitjans del ministeri de l'Interior per part del seu titular, Jorge Fernández Díaz, amb l'objectiu d'actuar judicialment contra determinats partits a través d'una "policia política".
La iniciativa va tirar endavant amb 206 vots dels grups sol·licitants -PSOE i els nacionalistes bascos i catalans-, Ciutadans i Units Podem, el rebuig de 136 diputats i l'abstenció de Coalició Canària. Una comissió que té com a germen les converses entre l'excap de l'Agència Antifrau catalana Daniel de Alfonso i el ministre de l'Interior, que, absent en el debat, finalment va acudir a la votació aplaudit per la bancada socialista.
A més de les converses, la comissió proposada pretén investigar la utilització dels efectius, mitjans i recursos de les forces de seguretat "amb fins polítics" per obstaculitzar "els escàndols de corrupció del PP" i demostrar si des d'Interior s'han filtrat als mitjans de comunicació informes falsos per actuar judicialment contra determinats partits. Durant almenys tres mesos, els socialistes també volen que la comissió investigui alguns comandaments de la cúpula de la Policia per integrar "una veritable policia política".
Davant la creació de la comissió, Fernández Díaz va assegurar que hi compareixerà "amb molt de gust". A la sortida del ple, Fernández Díaz va lamentat la "irresponsabilitat" que, segons el seu parer, va cometre el PSOE "fent la feina bruta als independentistes".
El ministre, que va seguir la sessió plenària des de la zona de Govern de la cambra baixa, va reconèixer que va haver de reprimir-se per no respondre les intervencions dels grups.
Fernández Díaz va defensar la labor que realitza la Policia Nacional i va recalcar que li semblen "lamentable" les acusacions que van fer ahir els grups des de la tribuna del Congrés.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

Enllaços recomanats: Premis cinema