El rei emèrit Joan Carles I va oferir 2 milions d'euros en metàl·lic al sindicat d'extrema dreta Manos Limpias perquè retirés l'acusació contra la infanta Cristina com a cooperadora de dos delictes fiscals pel cas Nóos. A aquesta quantitat, a més, caldria afegir-hi entre 300.000 i 400.000 euros de les despeses derivades del procés judicial.

Així ho sosté el secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, en una conversa gravada amb l'advocada Virginia López-Negrete i que ahir publicava El Mundo. Segons Bernad, un enviat del monarca emèrit, Iñigo Cotoner de Martos, marquès de Mondéjar, li va fer aquest oferiment just abans de formalitzar o retirar l'acusació a la germana de l'actual rei. En la gravació, es pot sentir la lletrada López-Negrete despatxar l'oferiment amb un "no rotund".

En la conversa, del 10 de desembre del 2015 en un restaurant de la Sierra de Guadarrama, Bernad diu a López-Negrete que la decisió ha de ser consensuada i l'adverteix que si accepten els diners, els mitjans de comunicació deixarien entreveure que han "trincat", tot i que afegeix que duraria "un o dos dies". Per això, la lletrada es nega a acceptar els diners i li recorda que "a aquestes alçades" del procés no són allà "per diners". "Són uns poca-vergonyes, ens volen despatxar amb dos milions d'euros, quins fills de puta!", s'exclama l'advocada.

Actualment, el secretari general del sindicat és a la presó pels presumptes delictes d'extorsió, amenaces i pertinença a organització criminal en el marc d'una investigació en què amb el president d'Ausbanc, Luis Pineda, haurien arribat a acords econòmics emmascarats a través de contractes publicitaris i utilitzant el sindicat per reforçar les coaccions.

Ahir, López Negrete va negar davant del jutge que investiga les extorsions d'Ausbanc i Manos Limpias, Santiago Pedraz, haver rebut cap oferta econòmica per retirar l'acusació a la infanta.

Negrete va comparèixer unes dues hores com a investigada a l'Audiència Nacional i al final de la declaració el fiscal i les acusacions exercides pel BBVA i Podem van demanar al jutge que li prohibeixi sortir d'Espanya i l'obligui a comparèixer quinzenalment al jutjat, decisió que el magistrat resoldrà avui. Segons fonts presents en la declaració, l'advocada va sostenir que no va participar en cap de les extorsions atribuïdes a Ausbanc i Manos Limpias i que era una advocada externa contractada per portar dos casos, entre ells l'acusació a Nóos.

La Fiscalia va citar Negrete arran d'uns informes policials que posen en relleu les seves estretes relacions amb el president d'Ausbanc, Luis Pineda, basant-se en e-mails entre tots dos en què, entre altres coses, s'intercanvien informació sobre el cas Nóos.