Almenys 17 dels 35 membres que formen l'Executiva del PSOE han presentat la seva renúncia per forçar que el partit passi a estar dirigit per una gestora.

Els crítics a la gestió del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, han aconseguit ja reunir 17 dimissions entre els membres de l'Executiva Federal del partit per forçar el seu cessament.

Els encarregats de lliurar les signatures han estat el secretari de Política Federal del PSOE, Antonio Pradas, destacat dirigent de la federació socialista andalusa, i Eva Matarín, secretària d'Immigració.

Sánchez no dimiteix malgrat la renúncia de la meitat de la seva Executiva

Pedro Sánchez no dimiteix. Malgrat que 17 dels 35 membres de la seva executiva han presentat la renúncia aquesta tarda, l'encara secretari general del PSOE ha decidit mantenir-se al càrrec i, "en compliment estricte dels Estatuts del partit" convocar per demà una reunió dels membres de l'Executiva que encara li queden per convocar un Comitè Federal i que aquest, alhora, convoqui un nou Congrés Federal extraordinari. Així ho ha apuntat el secretari d'Organització del Partit, César Luena, que ha assegurat que malgrat els "moments difícils i inèdits de la vida interna del PSOE" que s'estan vivint, en aquest escenari "no hi tenen cabuda dreceres, ni paranys, ni cops".

"Cal escoltar els militants", ha dit Luena, que ha acusat "alguns dirigents el partit" d'instigar dimissions per intentar que no es pugui convocar un Congrés i deixar el PSOE sota la direcció d'una gestora. "És molt greu, però cadascú és responsable dels seus actes", ha dit Luena, "i al PSOE avui s'ha volgut tòrcer la voluntat dels òrgans legítims dels seus militants".