El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha imposat la primera sanció econòmica per insults homòfobs a l'empara de la llei d'Homofòbia aprovada fa dos anys pel Parlament, una multa de 300 euros a un jove que va dirigir insults homòfobs a una persona per la seva condició sexual.

La consellera Dolors Bassa ha informat d'aquesta sanció en un moment en què el col·lectiu homosexual havia denunciat la inacció del Govern a l'hora d'implementar la llei contra l'homofòbia, que preveu sancions que fins ara no s'havien aplicat malgrat que l'Observatori contra l'Homofòbia havia traslladat 81 denúncies a la Generalitat per actes de LGTBIfòbia des que es va aprovar la llei, el 2 d'octubre del 2014.

Segons Bassa, "la sanció té un gran simbolisme perquè posa de manifest la tolerància zero amb les conductes contra el col·lectiu LGTBI".

Bassa ha confirmat que l'infractor ha fet efectiu el pagament de la primera sanció imposada per vulneració dels drets de les persones LGTBI, segons el procediment que regula la Llei 11/2014.

Els fets sancionats són els insults homòfobs a un treballador d'un centre residencial per a persones grans que van tenir lloc el mes de març passat, quan l'empleat va ser increpat i menyspreat per la seva orientació sexual.

La consellera ha destacat que "la sanció s'ha pogut instrumentar gràcies a la valentia de la víctima, que ho va denunciar, i de les persones que en van ser testimonis".