En unes investigacions tan complexes com les del cas de la desaparició de Diana Quer, qualsevol informació de la que tibar resulta fonamental. La Guàrdia Civil investigarà els testimonis que ha rebut de diverses persones que asseguren haver vist a la jove madrilenya desapareguda fa ja més d'un mes a A Pobra do Caramiñal en dues localitats de la província de Lugo.

Concretament, segons fonts de la recerca, una noia que coincideix amb la descripció de la madrilenya va poder ser vista en un restaurant i una llibreria de Castroverde, així com en un altre restaurant de Pedrafita do Cebreiro, pel que sembla fa ja almenys dues setmanes. A més, segons aquests testimonis, anava acompanyada d'un home més gran que ella i de parla anglesa.

Aquesta informació ja s'ha traslladat als agents que dirigeixen la recerca des de la Corunya, que l'analitzarà per veure si contribueix a resoldre la desaparició. Els dos ajuntaments en els quals asseguren haver-la vist, Castroverde i Pedrafita, formen part del Camí de Santiago. La imatge de Diana és ben coneguda no només per la difusió de cartells amb fotos i les seves característiques físiques, sinó també pel gran interès mediàtic que ha suscitat aquesta recerca.

I en un assumpte que de moment acumula més ombres que llums, la qual cosa va ser adquirint la categoria de certesa sembla també començar a trontollar-se. Un informe tècnic de la Guàrdia Civil basat en la informació obtinguda a través d'antenes repetidores de telefonia hauria donat un gir al cas en apuntar que Diana no va arribar a passar per la seva casa d'estiueig la matinada en la qual se li va perdre la pista quan tornava de les festes de Pobra.

Aquest canvi de rumb en les perquisicions del que van informar el programa de Cuatro 'En el punto de mira' i el periòdic digital 'Ok Diari' es basaria que a la noia no li va donar temps a anar al seu habitatge. I això perquè des que va enviar l'últim missatge de WhatsApp avisant a un amic que un home la molestava fins que es perd el senyal del seu telèfon mòbil a la zona de Taragoña, en Rianxo, a gairebé 20 quilòmetres de distància, només passen 13 minuts i 53 segons. Aquesta hipòtesi es basaria que el terminal de la desapareguda es va apagar a les 02.51 hores d'aquella fatídica nit, i no a les 04.15 hores, com s'havia apuntat des de l'inici sense que es posés fins ara en dubte.

La tesi que s'havia contemplat fins ara era la que Diana, després de deixar la revetlla, va tornar caminant sola a casa. Allà s'hi hauria canviat els seus ja famosos shorts roses per uns pantalons texans llargs, aparentment per abrigar-se. En els primers dies s'apuntava també que l'última nota d'àudio que va enviar va ser entorn de dos quarts de quatre de la matinada, dient a una amiga que l'estimava. Després de deixar el seu habitatge se suposa que va pujar a un cotxe, no se sap si voluntàriament o forçada, i entorn de les 04.15 hores es perdia el seu rastre a Rianxo.

Ara s'apunta al fet que el telèfon es va apagar en aquesta mateixa zona, però més d'una hora abans, a les 02.51 hores. Això és amb prou feines 14 minuts després i a gairebé 20 quilòmetres de distància d'on la noia es trobava quan va escriure els missatges de WhatsApp a un amic en els quals deia que s'estava "acollonint" perquè un home d'ètnia gitana li deia "morena, vine cap aquí". Segons aquesta hipòtesi, en tan poc temps no li hauria permès anar a la seva casa ni a canviar-se de roba.

El programa de Cuatro assenyala que aquella nit Diana mai va arribar a posar-se els shorts roses, sinó uns molt semblants blancs, d'aquí l'equívoc.