La secretària general del PSOE andalús i presidenta de la Junta, Susana Díaz, ha assegurat avui que aquesta federació posarà de la seva part per ajudar a "cosir, a unir, a restablir la fraternitat" per "molt complicat" que sigui aquest moment.

Díaz, llargament ovacionada a l'inici de la seva intervenció en el Comitè Director del PSOE-A, ha volgut "enviar un missatge de tranquil·litat" a l'assegurar que els socialistes andalusos "estaran a l'altura", encara que no ha estalviat crítiques.

Després d'advertir que els militants no "perdonaran" que s'hagin posat "els interessos personals per sobre dels del partit", ha lamentat que hi hagi qui "s'han encegat amb les fogonades dels partits nous i han perdut la perspectiva". "Cada vegada que hem anat a les urnes hem tret pitjor resultat que l'anterior", ha etzibat Díaz.

La secretària general del PSOE andalús ha volgut deixar clar que primer cal resoldre la governabilitat i els problemes dels ciutadans i després, la situació del PSOE: "Ara toca aquest país, Espanya, i després el PSOE".

"Ho vam decidir a l'abril, que primer tocava el país, primer els problemes dels ciutadans, donar-los un Govern, i després, un debat serè i profund", ha proclamat Díaz.

En aquesta línia, ha assenyalat que el PSOE necessita un debat "en profunditat" i no "corre-cuita" perquè algú estigui pensant en els seus "interessos personals" en lloc de al país o el partit.

Ha dit que li "fan mal" els retrets de l'Executiva de Pere Sánchez als crítics del PSOE i ha negat que hi hagi "bàndols" en el seu partit o que hagi socialistes "de dretes".