El president de Filipines, Rodrigo Duterte, es va comparar amb Adolf Hitler i va afirmar que vol matar els tres milions de drogoaddictes que diu que hi ha al país.

"Hitler va massacrar a tres milions de jueus. Ara hi ha aquí tres milions d'addictes. M'agradaria massacrar-los a tots", va dir Duterte davant la premsa, segons una transcripció facilitada per Presidència.

"Si Alemanya tenia a Hitler, Filipines tindrà les meves víctimes, que voldria que fossin tots els criminals per acabar amb el problema d'aquest país i salvar la pròxima generació de la perdició", va afirmar el mandatari.

Duterte va tornar a carregar contra els Estats Units i la Unió Europea per les seves crítiques a la seva violenta campanya contra les drogues, que segons xifres oficials ha deixat més de 3.500 morts des del passat 30 de juny, quan el mandatari va prendre possessió del càrrec.

"Els EUA i la UE, em podeu trucar el que vulgueu però a mi mai m'ha agradat la hipocresia com a vosaltres", va dir el president filipí, que va criticar la seva resposta a la crisi dels refugiats sirians.

"Tanqueu les vostres portes, és hivern i ells són immigrants escapant d'Orient Mitjà. Permeteu que es podreixin, però esteu preocupats per la mort de 1.000, 2.000 o 3.000 persones?", S'ha preguntat.

Les últimes setmanes Duterte ha criticat obertament als EUA, les Nacions Unides i la UE després que tots ells condemnessin la violació dels drets humans comesa en la campanya contra les drogues.

A més, el mandatari filipí s'ha negat a reunir-se amb el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va titllar a les Nacions Unides d ' "inútil" i va amenaçar amb treure a les Filipines de l'organització.

Duterte va guanyar folgadament els comicis presidencials amb la promesa d'acabar amb la droga i la delinqüència en els primers sis mesos de mandat, i des de llavors ha instat en nombroses ocasions a la Policia i els ciutadans a matar narcotraficants i consumidors de drogues.