L'accident de tren a l'estat de Nova Jersey, als EUA, ha deixat un mort i 75 ferits, una desena dels quals es troba en estat molt greu, segons el primer balanç oficial ofert per les autoritats.

"Ara per ara només podem confirmar que una persona ha mort i que tenim 75 ferits, entre els quals n'hi ha uns quants en estat molt greu a l'hospital", va afirmar el governador de Nova Jersey, Chris Christie, anant cap a l'estació de Hoboken.

Segons alguns mitjans locals, que citaven fonts dels serveis d'urgències, les víctimes mortals podrien ser tres i els ferits arribarien als 200, però les autoritats de moment només confirmen un mort.

Desenes dels ferits van ser traslladats a l'hospital Jersey Medical Center, a la localitat veïna de Jersey City, on entre nou i onze persones més es troben a la sala d'emergències en estat greu o molt greu. El director d'aquest centre mèdic, Joseph Scott, va explicar en roda de premsa que en les seves instal·lacions estan sent atesos almenys 51 pacients, però va aclarir que "no sembla que corri perill la vida de cap d'ells".

"L'important ara és que totes les persones que anaven en aquell tren ja han estat rescatades dels vagons", va afegir el governador Christie en declaracions a la cadena de televisió CNN mentre tornava a Nova Jersey per seguir de prop el que havia passat. L'accident va tenir lloc a les 08.45 hora local, en un tren que no es va aturar en arribar a l'estació de Hoboken i es va encastar contra la instal·lació i va fer caure almenys un dels pilars que subjectaven el sostre que cobria les andanes. Christie va explicar que s'ha obert una investigació en la qual estan treballant autoritats locals, estatals i federals, per determinar les causes de l'accident i va assegurar que en aquest moment "res no fa pensar que hagi estat un acte terrorista".

Segons la versió de les autoritats, corroborada pel relat de desenes de passatgers i testimonis, el tren va entrar a l'estació a gran velocitat i els investigadors volen saber per què no va poder aturar-se.