L'expresident de Bankia i de Caja Madrid Rodrigo Estona va carregar a la targetes 'black' d'aquestes entitats despeses com mariscades, estades en hotels de luxe o joies i va treure en efectiu dels caixers automàtics 17.300 euros, gairebé tot en els mesos previs a la seva dimissió al capdavant de Bankia. Els extractes de les polèmiques targetes, per les quals Rato ha estat imputat per la Justícia, inclouen també el pagament de menjars i altres desemborsaments durant els dies de vacances que el també exministre d'Economia va passar a Astúries els estius del 2010 i el 2011.

Les dades que ha manejat el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu constaten que les citades targetes, emeses fora del circuit ordinari i al marge del control d'Hisenda, van ser emprades per a despeses personals dels seus titulars. En els següents punts se sintetitzen alguns trets de com es van conduir amb aquestes targetes B alguns dels implicats.

Rodrigo Rato

Qui va ser primer executiu de Caja Madrid i de Bankia entre el gener del 2010 i el maig del 2012 va carregar durant aquest temps a les seves targetes despeses per una mica més de 99.000 euros. Part d'aquests diners, els 54.837 corresponents a Bankia, han estat retornats per l'exministre. Els extractes mostren que Rato va treure en efectiu pels caixers automàtics 17.300 euros. Gairebé tots aquests diners (16.300 euros) els va obtenir entre el febrer i l'abril del 2012, els mesos previs a la seva dimissió i quan el banc era a punt de ser nacionalitzat.

Així mateix, va carregar nombroses factures de menjars, part d'elles en restaurants de quatre i cinc forquilles. La factura més important en aquest capítol correspon una mariscada a Madrid que va costar 815 euros.

Hi ha almenys dues despeses que criden l'atenció: Rato va pagar d'una vegada amb la seva targeta begudes alcohòliques per valor de 3.547 euros i, en un període de cinc dies compresos entre el 23 i el 27 de febrer de 2011, va gastar 2.172 euros en establiments que en el resum dels extractes apareixen agrupats com a 'Clubs, sales de festes, discoteques i bars'. També apareix una compra d'art sacre per valor de 2.000 euros, quatre en joieries per 1.584 euros i una de 680 euros en una botiga del dissenyador Louis Vuitton.

La relació de despeses deixa veure també que Rodrigo Rato va utilitzar la seva targeta B per pagar despeses de les seves vacances a Astúries, on sol acudir cada any uns dies el mes d'agost.

Miguel Blesa

L'expresident de Caja Madrid va gastar més de 76.000 euros en hotels. Va arribar a pagar en un només dia 8.900 euros per tres factures en el Ritz de Madrid. L'extracte de despeses reflecteix incomptables pagaments en restaurants, molts d'ells de luxe; joieries i viatges. I en set anys va passar 140 vegades pel caixer, traient una mica més de 82.000 euros en total.

Ildefonso Sánchez Barcoj

Exdirector general de Caja Madrid, va treure en efectiu 135.000 euros. Va arribar a treure d'una tacada 10.000 euros. Va carregar també àpats en restaurants de luxe, estades en balnearis i joies. Va ser el directiu que més va usar la "targeta B", amb la qual va gastar més de 480.000 euros.

Rafael Spottorno

L'excap de la Casa Real va moblar un habitatge a costa de la caixa d'estalvis de la qual ell n'era conseller. Va utilitzar la targeta, entre moltes altres despeses, en botigues de mobles, ferreteries i botigues de parament de la llar. I va arribar a pagar 6.375 euros en un sol dia en una sastrería molt exclusiva de Madrid.

Ildefonso Moral Martín

Conseller a proposta d'IU, va passar gairebé 700 vegades pel caixer amb la targeta "B", amb la qual va treure més de 366.000 euros en efectiu.

Gerardo Díaz Ferrán i Arturo Fernández

L'expresident de la CEOE va gastar 50.000 euros en restaurants del grup Arturo, pertanyent al vicepresident de la patronal, Arturo Fernández, qui va utilitzar la seva pròpia targeta per gastar 10.000 euros en els seus locals.