"La Sagrada Família és una mona de Pasqua gegant"

El regidor d'Arquitectura, Paisatge i Patrimoni de Barcelona no veu cap urgència per acabar la "pseudoobra" de Gaudí

30.09.2016 | 17:18
"La Sagrada Família és una mona de Pasqua gegant"
"La Sagrada Família és una mona de Pasqua gegant"

El regidor d'Arquitectura, Paisatge i Patrimoni, i regidor del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Mòdol, no veu "cap urgència" perquè "la pseudoobra de Gaudí s'acabi". Així s'ha referit a la Sagrada Família en un debat sobre una proposició del PPC sobre la urbanització de l'entorn de la basílica. "És una gran farsa que arrosseguem de fa temps, és una mena de mona de Pasqua gegant, que fa el seu camí de la mà d'uns privats", ha etzibat el regidor socialista. El ple ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups, menys la CUP, instar l'equip de govern a plantejar una proposta abans de sis mesos sobre la urbanització dels entorns de la basílica i la possible adquisició d'un solar al carrer Mallorca en cas de reallotjaments de veïns.

Una de les propostes de resolució que ha prosperat al ple municipal és un text dels populars, i transaccionat amb altres forces, per instar l'ajuntament de Barcelona a realitzar una proposta, en els propers sis mesos, per debatre sobre la urbanització dels entorns de la Sagrada Família. També es vol debatre sobre les modificacions del plantejament necessàries en cas de futur projecte; i posar sobre la taula l'eventual adquisició del solar del carrer Mallorca 424-432 per al reallotjament dels possibles expropiats per la transformació de la zona.

El text també preveu que la proposta que faci l'equip de govern a la Comissió de Seguiment de la Sagrada Família i al Grup de Treball haurà d'incorporar les tesis "de major consens social i veïnal", amb especial atenció al parer dels afectats. Durant les exposicions dels grups, el regidor socialista Daniel Mòdol, que és titular d'Arquitectura, Paisatge i Patrimoni al govern municipal, ha volgut fer una distinció clara sobre el posicionament del seu grup: avalen la proposició per la "motivació social", però no per motius arquitectònics o patrimonials. "No creiem cap urgència perquè la pseudoobra de Gaudí s'acabi, és una gran farsa que arrosseguem de fa temps, és una mena de mona de Pasqua gegant", ha etzibat el socialista.

En aquest sentit, ha lamentat que la construcció de la basílica faci "el seu camí de la mà d'uns privats". Mòdol ha justificat el seu 'sí' a la proposta popular per "la sobrepressió" turística a la zona. L'únic grup municipal que s'ha oposat a la proposta dels populars ha estat la CUP.

El seu regidor, Josep Garganté, ha assegurat que no comparteixen un projecte que vulgui enderrocar illes, i que té "poc o gens a veure" amb la idea de Gaudí. "Les intencions del patronat són incompatibles amb la trama urbana" del barri i els cupaires veuen "inacceptable que un negoci turístic" com la Sagrada Família no assumeixi els costos, per exemple en seguretat, neteja o manteniment. "Només faltaria que tot Barcelona hagués de pagar el solar" en cas de reallotjament de veïns per a expropiacions. "S'ha acabat pagar la festa del bisbat i del seu negoci milionari", ha clamat en demanar que es posi fre " a l'especulació, la massificació i la barra lliure" de la basílica. Al seu torn, la tinent d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha reiterat que per l'equip municipal la urbanització de l'entorn "no és prioritat immediata d'execució" i ha recordat que la base dels problemes de la zona rau en la "massificació". Sanz ha marcat distàncies amb l'anterior govern municipal i ha apostat perquè quan s'arribi a un acord es pugui "executar tècnicament i econòmicament". La tinent d'alcaldia d'Urbanisme ha assegurat també que no comparteixen la construcció d'una escala a la façana principal: "té un impacte molt concret i que pot agreujar la massificació de l'entorn".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema