Els exèrcits de l'Índia i el Pakistan van intercanviar-se durant hores trets en diversos punts de la Línia de Control (LoC) que serveix de frontera entre els dos països a la regió disputada del Caixmir, sense que es produïssin víctimes, i en un moment d'especial tensió entre les dues potències nuclears. Els trets, que es van perllongar de manera intermitent durant almenys quatre hores a la matinada de dissabte, es van produir des del sector indi de Pallanwala i el pakistanès de Bhimber.

L'oficial Gurender, portaveu de la central de policia al districte indi d'Akhnoor, al qual pertany el sector de Pallanwala, va afirmar que els primers trets van començar cap a dos quarts de cinc de la matinada. Gurender va afegir que no hi va haver "baixes" per causa del tiroteig i va assegurar que encara no disposava de prou informació per "determinar qui va començar l'intercanvi de trets".

L'oficina de comunicació de l'Exèrcit del Pakistan (ISPR), però, es va mostrar més clara i va precisar en un comunicat que van ser els indis els que van iniciar el tiroteig. "Les tropes pakistaneses van respondre de manera adequada als trets indis iniciats sense provocació", va assenyalar la ISPR.

Encara que els intercanvis de trets entre l'Índia i el Pakistan a la frontera són habituals, l'incident d'ahir arriba després que dijous l'exèrcit indi llancés "operacions quirúrgiques" en cinc zones de la LoC que van causar baixes significatives entre els terroristes, segons les autoritats índies. L'acció va deixar almenys dos soldats pakistanesos morts i va ser la primera resposta militar a la zona després de l'atac fa dues setmanes d'un grup d'insurgents suposadament pakistanesos a una base índia al Caixmir, que va causar la mort de 19 soldats indis.

La guerra també al cine

L'increment de la tensió entre l'Índia i el Pakistan ha arribat als cinemes de tots dos països per la decisió de Bollywood de ficar-se en l'embolic i de les sales pakistaneses de secundar-ho. La indústria del cinema indi va prohibir la contractació d'actors pakistanesos arran de l'atac suïcida de suposats insurgents pakistanesos contra una base militar al Caixmir indi, que va causar la mort de 19 soldats. Per la seva banda, diverses sales de cinema del Pakistan van decidir no difondre més pel·lícules índies.