Almenys 123 gihadistes del grup terrorista Boko Haram han mort i dos més han estat detinguts en unes operacions compartides de "neteja" fetes per les forces del Txad i el Níger a la regió de Diffa, al sud-est del Níger, des del principi del mes de juliol. Segons va informar el ministeri de Defensa del Níger per mitjà de la ràdio governamental, en aquestes operacions compartides pels dos estats també van perdre la vida 14 militars i 29 més van resultar ferits.

El portaveu del ministeri nigerí, el coronel Mustafa Le Druel, va declarar a l'emissora de ràdio que en aquestes operacions s'havien neutralitzat amagatalls d'armes i municions de Boko Haram a Diffa, i que s'havia confiscat "una quantitat important d'armes i municions".

A més, s'ha desenvolupat de forma simultània una altra ofensiva militar de les forces del Níger i Nigèria que ha permès l'"alliberament" de les localitats de Damasak, Abadam i Gashgar, al nord-est de Nigèria, que estaven controlades per Boko Haram. Una altra operació militar dijous passat va alliberar dels gihadistes la localitat de Malam Fatori, al nord de Nigèria i prop del Níger, sense registrar pèrdues humanes.