El delegat del Govern a Galícia, Santiago Villanueva, ha reconegut aquest dilluns que els treballs d'investigació sobre la desaparició de Diana Quer a A Pobra (La Corunya) segueixen sense "variació" alhora que ha descartat la validesa dels testimonis que van dir haver-la vist a la província de Lugo.

A preguntes dels periodistes, coincidint amb la seva presència a l'acte del Dia de la Policia, Villanueva ha reiterat que els agents, de Galícia i Madrid, mantenen "obertes" totes les línies d'investigació i ha assegurat que, de moment, no n'hi ha cap de "prioritària".

Pel que fa a la investigació, ha dit que se centra a analitzar "la múltiple documentació recollida" pels agents, que abasta tant declaracions com imatges gravades per càmeres de seguretat. Així mateix, també ha precisat que s'estan recollint "possibles testimonis".

Preguntat per si estan participant bussos en la recerca del mòbil de la jove, en concret a la zona de Taragoña, a Rianxo (La Corunya), el delegat ha rebutjat precisar-ho i s'ha remès al fet que estigui decretat "el secret de sumari "en aquestes actuacions. No obstant, ha afirmat que els investigadors faran "totes les actuacions que considerin necessàries en cada moment".

Alertes falses

D'altra banda, Villanueva ha ratificat que la veracitat de les trucades fetes des de la província de Lugo per part de diverses persones que van dir haver vist la jove va ser "negativa" després de les comprovacions fetes per la Guàrdia Civil. El mateix ha passat amb altres fetes des del territori nacional, ha postil·lat.

D'altra banda, i en relació a les notícies que s'estan publicant sobre aquest cas en els mitjans de comunicació, el delegat ha precisat "que part del que es publica no és cert". Referent a això, ha dit entendre l' "interès mediàtic", però ha insistit que els investigadors centren ara el seu treball a examinar totes les dades existents respecte a aquest cas.