JxSí i la CUP han aconseguit tancar dues propostes de resolució per al debat de política general que giren al voltant del full de ruta independentista dels propers mesos. D'una banda, els dos grups han reclamat al Govern fixar per "com a molt tard el setembre de 2017" la celebració d'un "referèndum vinculant sobre la independència" que contingui "una pregunta clara i de resposta binària". A més, JxSí i la CUP també han pactat un altre text que demana a l'executiu que "es proveeixi de les eines necessàries per garantir la convocatòria i realització de les eleccions constituents en els sis mesos següents al referèndum d´autodeterminació, en cas que l´opció independentista aconsegueixi més del 50% dels vots favorables", sense entrar a detallar el grau de participació exigible.

En la proposta de resolució sobre el referèndum, JxSí i la CUP també es comprometen a "activar tots els dispositius legislatius necessaris" per dur a terme el referèndum i per a "donar-li al mateix temps cobertura legal". Així mateix, determinen que abans del 31 de desembre del 2016 "es constituirà una comissió de seguiment per l´impuls, control i execució del referèndum". El text també constata que "l'absència d´acord polític amb el govern de l´Estat espanyol" no és motiu per deixar de portar a terme el referèndum i les condicions que li donarien cobertura.

JxSí i la CUP també volen garantir les condicions d'aquesta crida a les urnes i per això aposten per "endegar la preparació dels procediments i reglaments necessaris per fer efectiu el referèndum, obeint els principis de pluralisme, publicitat i democràcia, seguint els estàndards internacionals, amb especial èmfasi en la creació d´espais de debat i propaganda electoral que garanteixin la presència dels arguments i prioritats dels partidaris del sí i del no a la independència en igualtat de condicions". A més, volen començar instant el Govern "a convocar de forma immediata una cimera de totes les forces polítiques i socials favorables al dret a l´autodeterminació" per definir els detalls de la convocatòria.

JxSí i la CUP també volen donar impuls a les lleis de transitorietat i el procés de desconnexió, i per això han "constatat la necessitat que el text de la ponència conjunta sobre règim jurídic hagi d´estar enllestit abans del 31 de desembre de 2016", tot afegint que hauria "de contenir com a mínim la regulació sobre la successió d´ordenaments jurídics, la nacionalitat, els drets fonamentals, el sistema institucional, la potestat financera i el poder judicial durant el període de transitorietat existent entre la proclamació de la República catalana i l´aprovació de la Constitució, així com el reglament de l´Assemblea Constituent".

Els dos grups advoquen al mateix text també per crea "una Comissió d´experts pel seguiment del procés d´autodeterminació, integrada per persones de l´àmbit internacional que hagin conegut altres processos similars i/o juristes coneixedors de la matèria". L´objectiu d´aquest organisme seria "deixar constància del respecte per les garanties democràtiques en tot el procés, incloent el referèndum, per part de les institucions catalanes i per part de l´Estat espanyol", i hauria d'estar creat abans que finalitzi 2016.

L'altra proposta de resolució pactada entre JxSí i la CUP és la que parla del procés constituent, i a més de reclamar les garanties per a les eleccions constituents, reclama la creació d'un "Consell Assessor del Procés Constituent en el termini de dos mesos, format per experts de l'àmbit acadèmic, nacional i internacional, per tal d'assessorar sobre les polítiques públiques que han de permetre la realització del procés constituent liderat per la societat civil organitzada". De la mateixa manera, volen que es defineixi, amb l'ajuda d'aquest Consell Assessor, "el programa i el calendari de desplegament del procés constituent en el termini de tres mesos i a fer-lo efectiu durant el primer semestre del 2017".

Al mateix text, JxSí i la CUP aposten per incorporar als pressupostos del 2017 "els recursos financers necessaris per a la realització del procés constituent, de base social, transversal, plural, democràtic i obert", i per "emparar la convocatòria i realització de les fases deliberativa i decisòria vinculant del Procés durant el primer semestre de 2017".

Per últim, aposten per constituir en el termini d´un mes "una comissió de seguiment del Procés Constituent amb l´objectiu d´emparar les diferents fases del procés i vetllar per la definició i el desplegament del programa, el calendari i els pressupostos", i tots dos grups han decidit "encoratjar" els ajuntaments catalans a "impulsar els debats constituents des de l'àmbit local promovent la participació de la societat civil i facilitar els recursos i espais propis necessaris pel correcte desenvolupament del debat ciutadà".