L´Agència de Salut Pública de Catalunya investiga l´origen d´un brot de legionel·losi a Salou, que al setembre va afectar 7 persones, una de les quals va morir. Entre els atesos hi ha dues persones catalanes, la residència dels quals no ha estat facilitada pel Departament de Salut.

La víctima mortal del brot de Salou és una persona de mitjana edat de la comunitat de Madrid. A més dels dos residents de la Catalunya Central, també han resultat afectats dues persones més d'altres comunitats autònomes i dos ciutadans de la Unió Europea -un irlandès i un francès.

Segons la principal hipòtesi, la causa de la coincidència de casos, s'hauria originat a l'Hotel Jaume I de Salou durant el setembre. Segons ha detallat la subdirectora general de Coordinació de la Salut Pública al Camp de Tarragona, Mercè Bieto, en els dos darrers anys s'havia registrat algun cas de legionel·losi en aquest establiment, sense arribar a ser declarat brot. Bieto ha apuntat també que l'hotel tenia les inspeccions en regla.