L'Audiència Provincial ha condemnat a tretze anys i vuit mesos de presó el violador que captava les seves víctimes a través d'internet amb ofertes de treball. La decisió de la Secció Setena a què ha tingut accés aquest diari declara provat que l'home va obligar a una dona que aspirava a una feina a practicar-li una fel·lació en unes dunes de la platja dels Arenals a Elx mentre amenaçava el seu marit amb una pistola al cap. La sentència obliga a indemnitzar la parella amb 21.000 euros pels danys morals. Es tracta de la segona condemna contra el processat per fets similars. L'Audiència el va absoldre en un tercer procés la setmana passada.

La sentència declara provat que els fets van passar el 20 de maig de 2014 després que el matrimoni anés a una entrevista de treball amb l'acusat que va posar un anunci a internet de dues ofertes d'ocupació a què aspiraven els dos cònjuges. El marit s'encarregaria de labors de manteniment d'un edifici i la dona d'acompanyar l'acusat a passejar per la platja, ja que els va dir que havia de realitzar-los perquè tenia problemes en una cama. En l'entrevista de feina, els va oferir anar a la platja on havien de donar els passejos, conduint -en cotxe cap a una duna apartada a la platja dels Arenals. De tornada al cotxe i quan començava a fosquejar, el processat els va dir que el treball també suposava tenir relacions sexuals amb ell. Davant la negativa de la parella, la decisió declara provat que l'acusat va treure una pistola (no s'ha pogut establir si era real o simulada) i se la va posar al marit al cap mentre li deia a la dona queel mataria si no li practicava una fel·lació. "O me la mames o el mato", li va dir a punta de pistola. La dona va obeir i durant l'acte sexual el marit va romandre de genolls obligat a presenciar l'escena mentre l'acusat l'apuntava amb l'arma. Quan va acabar, va fugir i va deixar al matrimoni encara commocionat al mig de les dunes. El tribunal diu que el processat va tenir una «conducta intimidatòria i humiliant» per a les seves víctimes.

Els jutges donen credibilitat al relat dels perjudicats, mentre que troben el relat de l'acusat amb «incongruències i contradiccions». En el judici, el processat va atribuir la denúncia a una venjança del matrimoni perquè no els havia donat l'ocupació, una excusa que es desestima perquè la parella va arribar a signar un contracte. La sentència assenyala que en ser preguntat per l'existència d'una altra denúncia, el processat ho ha atribuït a una altra represàlia, «sent massa casualitat que totes dues es vengin amb denúncies per delictes de naturalesa sexual», postil·len els magistrats. La decisió incideix a més que el modus operandi és idèntic a l'altre cas pel qual va ser condemnat. «Les víctimes apurades econòmicament contacten amb l'acusat a través d'anuncis que ell mateix penja a Internet oferint treballs (en altres denúncies de secretària) facilitant un nom fals, les porta de passeig fins que troba un lloc on atemptar contra la seva llibertat sexual», argumenta el tribunal.