Uns obrers que estaven realitzant la rehabilitació d'una casa antiga en ple centre de la localitat valenciana d'Almàssera van trobar ahir uns misteriosos ossos humans que estaven ocults des de feia dècades en un fals sostre. Les restes òssies es trobaven en una cistella de vímet al costat d'una inscripció en un pilar de càrrega on podia llegir-se el nom d'una dona i una data, que es remunta a 1853, a manera de esquela. La Guàrdia Civil investiga ara si realment els ossos pertanyen a aquesta difunta i les circumstàncies en què va morir aquesta suposada veïna de la localitat.

Els operaris van trobar aquestes restes humans quan enderrocaven el fals sostre de l'habitatge, situat al carrer Sant Josep del municipi, durant unes obres de rehabilitació. Entre la runa i les canyes va caure una cistella de vímet mig trencada, a l'interior de la qual hi havia un esquelet humà. A simple vista, i sense tocar res, els treballadors es van adonar que hi havia un crani partit i dos fèmurs.

Ràpidament van telefonar a la Policia Local d'Almàssera informant de la troballa, qui al seu torn van alertar la Guàrdia Civil. Eren aproximadament les dues de la tarda d'ahir quan agents de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Montcada es van fer càrrec dels ossos per intentar determinar el seu origen.

Després d'una inspecció ocular del lloc, els agents també van trobar una inscripció en un pilar, a l'altura del fals sostre, en el qual podia llegir-se: «Dia 6 de juliol de 1853 es van ficar els ossos de Clareta Peris». Entorn de les quatre de la tarda les restes humanes van ser portades a l'Institut de Medicina Legal per a ser analitzades.