La periodista i escriptora Empar Moliner ha renunciat a fer el pregó de la Festa del Roser de Martorell, després que el grup municipal Movem Martorell demanés a l'Ajuntament que la retirés com a pregonera per un comentari que consideren racista. El seu substitut serà el també periodista i escriptor manresà Genís Sinca.

Moliner havia de llegir avui el pregó d'aquestes festes, dedicades a la cultura del vi, però ella mateixa hi ha renunciat després de la petició de Movem Martorell. En concret, aquesta formació política va demanar, en una sol·licitud dirigida a alcaldia, la seva substitució per una intervenció que va fer al programa Els Matins de TV3 sobre l'estàtua de Colom a la Rambla. En concret, l'escriptora va afirmar davant les càmeres que "si Colom ha de fer un pas al costat, que el faci. Millor dit, que el faci endavant, cap al mar. Quina pena, en canvi, que estàtues humanes i venedors de bosses falses no el segueixin".

Movem Martorell va qualificar aquestes declaracions de racistes i va demanar a la periodista que no fos la pregonera.

Amb un comentari a través de Twitter, la mateixa escriptora va declinar ser la pregonera. "@MovemMartorell demana retirada d'Empar Moliner com a pregonera de #FestesRoser de #Martorell Tranquis amics! No vinc i tan contenta!!

Per la seva banda, l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, de CDC, va expressar el seu respecte per la decisió de Moliner i també va lamentar la "intransigència" de Movem Martorell, als quals va acusar, a través de Tiwtter, de vetar persones per les seves opinions i ironia. En concret, Fonollosa va afirmar que "Martorell és un poble acollidor i respectuós. Respecten la decisió d'Empar Moliner i lamenten la intolerància d'un grup amb el pregó".