La candidata a les primàries del PSC, Núria Parlon, va insistir que cal que es revisin els protocols entre els socialistes catalans i el PSOE. Parlon va demanar que es faci "de manera tranquil·la" i va assegurar que així s'enfortirà la relació entre els dos partits. L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet va respondre així al seu rival en aquestes primàries, l'actual primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que, en una entrevista a l'ACN, havia assegurat que no caldria revisar els protocols, malgrat que es trenqui la disciplina de vot amb el PSOE.

Parlon es va tornar a mostrar confiada que no es modificarà la posició del partit amb relació a la investidura de Mariano Rajoy. De fet, la candidata va dir que no els ha de fer por anar a terceres eleccions, "encara que es perdin diputats". En aquest sentit, va comentar que "el que no es pot perdre és la coherència".

Rebuig unànime a Rajoy

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va assegurar ahir que el seu partit està unit en la decisió de votar en contra de la investidura de Rajoy, i va reclamar al comitè federal del PSOE que mantingui aquest criteri o, en el cas contrari, que convoqui una consulta. En un acte organitzat a la seu del PSC a Ciutat Vella (Barcelona) amb motiu de les primàries d'aquest partit a què va assistir l'exministre Josep Borrell, Iceta va demanar disculpes "als militants, electors i la ciutadania en general, pel trist espectacle donat pel comitè federal del PSOE" en què va que dimitir Pedro Sánchez.