El president de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), Lluís Rabell, va reconèixer ahir un acostament a Junts pel Sí (JxS) -explicitat amb l'abstenció fa tres dies en la resolució de JxS i la CUP al Parlament sobre el referèndum-, però va mantenir el rebuig al RUI. "La unilateralitat no és un camí transitable. Si és complicat el camí per a l'obtenció d'un referèndum, un full de ruta unilateral encara ho és més", va assenyalar Rabell als micròfons del Via Lliure de Rac1.

"La formulació d'un referèndum unilateral el problema que té, a banda que gira l'esquena a l'estat, és que no genera les condicions en què una participació massiva de la ciutadania és garantida", va concloure el president de CSQP, que va justificar l'abstenció al Parlament "per facilitar un apropament" i "no tancar portes".

No a "l'immobilisme"

Per la seva banda, el president d'ERC, Oriol Junqueras, va demanar als comuns que no caiguin en l'"immobilisme" a l'espera d'obtenir "el permís d'altres" per avançar, i que no pactin amb forces que defensen l'statu quo actual, en una al·lusió indirecta al PSC. Junqueras, a més, va lamentar que Ada Colau, no volgués pactar el govern municipal amb ERC.