El Carnet Jove estrena imatge pel 30è aniversari

El 41% dels joves catalans tenen la targeta i la major implantació és a l´Alt Pirineu i Aran i a les Terres de l´Ebre

12.10.2016 | 23:19
Nova imatge del Carnet Jove.

El Carnet Jove ha presentat aquest dilluns una nova imatge "adaptada als nous temps" coincidint amb el 30è aniversari i ha obert un debat participatiu perquè els usuaris decideixin el futur de la targeta, que acabarà amb més de 550.000 titulars aquest 2016.

L´objectiu de la campanya, que començarà a mitjan novembre, és conèixer de primera mà les necessitats i les preferències dels joves per, d´aquesta manera, adaptar-les a les prestacions del Carnet Jove en el futur. Així mateix, es pretén que els avantatges i serveis del carnet responguin amb més precisió als diferents perfils de joves segons la seva edat, territori, interessos o estil de vida. Parlant de xifres, el 41% dels joves catalans tenen el Carnet Jove –un percentatge que puja al 51% en la franja de 18 a 25 anys- amb l´Alt Pirineu i Aran i a les Terres de l´Ebre com a territoris amb més implantació. Altres estadístiques indiquen que les noies superen els nois en 7 punts entre els titulars de la targeta, i que la meitat són carnets financers.

Segons ha explicat la directora general de Joventut, Marta Vilalta, després de 30 anys d´expansió ara es vol fer del Carnet Jove "una eina al servei de les polítiques de Joventut i adaptar-lo a les necessitats actuals del jovent". "El procés participatiu volem que sigui el reflex d´un carnet més inclusiu i integrador, en línia amb l´orientació i impuls social amb què estem dotant el nou Carnet Jove coincidint amb el seu trentè aniversari", ha afegit Vilalta.

El procés participatiu, a través de les xarxes socials

El procés de participació vol aconseguir la col·laboració de milers de joves i ho vol fer a través dels diferents canals de difusió i xarxes socials del Carnet Jove. Amb les múltiples propostes i respostes obtingudes es crearan grups temàtics a través de la plataforma de Facebook on els joves hi podran debatre segons els seus interessos, un procés que comptarà amb l´acompanyament d´un dinamitzador. També es faran tallers presencials a cadascuna de les cinc demarcacions catalanes, organitzats en quatre taules per grups d´edat (12-16, 17-21, 22-25 i 26–30). Finalment, les conclusions s´incorporaran en el procés d´impuls del nou carnet.

En aquest mateix sentit, la directora de Joventut ha explicat que la voluntat és convertir el carnet en una porta d´entrada dels joves als diferents serveis de la Generalitat com són els programes Garantia Juvenil i Erasmus +, els recursos i vies d´accés per a l´orientació de la carrera laboral i acadèmica, la informació sobre beques, habitatge, cohesió social, gènere o salut. Els titulars del carnet ja poden accedir a aquestes informacions i recursos de les polítiques de joventut mitjançant la recepció d´un butlletí electrònic en línia i a través de l´espai #somjoves que s´ha habilitat tant al web com a l´APP del Carnet Jove.

D´altra banda, la titular de Joventut també ha avançat que, a més de continuar oferint anualment deu Beques Carnet Jove per a promoure la inserció professional de joves a empreses de referència en el món de la comunicació i la cultura, s´està treballant en la creació d´una nova beca en l´àmbit de l´acció social, amb l´Obra Social de la Caixa. "Estem orgullosos que CaixaBank des de fa 18 anys sigui l´entitat que distribueix el Carnet Jove i segueixi emetent el Carnet Jove almenys fins al desembre del 2026", ha remarcat Jordi Nicolau, director territorial de CaixaBank a Barcelona. "CaixaBank plasma el seu compromís social a través de la seva activitat financera, que queda patent en l´impuls social que s´està donant al Carnet Jove", ha reblat Nicolau.

Carnet renovat i amb el motiu d´EYCA

La presentació també ha servit per desvetllar la nova imatge del Carnet Jove, que comença a ser vigent des d´aquest 10 d´octubre. L´encarregat de descobrir la nova imatge ha estat l´humorista Peyu, que també és el protagonista del vídeo en què es mostra la nova imatge del Carnet Jove, que també des d´avui es difondrà a través de diferents canals. La nova estètica del carnet inclou un fons negre amb les paraules "carnet" i "jove" de color blanc i groc respectivament, i el motiu d´EYCA representatiu de la comunitat European Youth Card, en magenta. D´aquesta manera s´alinea amb la imatge del carnet jove europeu i s´intensifica la vinculació amb el projecte europeu, un àmbit en el qual el Carnet Jove català ha destacat pels diferents reconeixements que ha rebut per part de l´EYCA, com són el guardons Excellence Awards de les edicions 2015 i 2016.

Concert a Razzmatazz l´11 de novembre pel 30è aniversari

Per tal de celebrar el 30è aniversari del Carnet s´organitzarà un acte de reconeixement als titulars del carnet el proper 11 de novembre a la sala Razzmatazz de Barcelona, on es farà un concert amb les bandes musicals Bonobos, Doctor Prats i Itaca Band. Prèviament a les actuacions, hi haurà un acte de reconeixement a un grup representatiu de joves que per la seva participació o compromís representen el valors que el Carnet jove potencia. Les entrades es podran adquirir a partir d´aquest moment per internet a un preu simbòlic de 3 euros. Finalment, al mes de desembre es farà també un acte de reconeixement als 3.553 autònoms, empreses i institucions que col·laboren amb el Carnet Jove, gràcies als quals els joves poden gaudir dels més de 8.000 avantatges esmentats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema