Unes 400 dones policia de diferents països del món debatran sobre igualtat i seguretat en el marc del 54è Congrés de l'Associació Internacional de Dones Policia, que se celebrarà fins dijous a Barcelona i que va ser inaugurat ahir al Palau de la Música.

Amb l'objectiu de promoure la millora professional de les dones policies, el reconeixement de la seva contribució als cossos policials i l'increment de la seva presència en aquests cossos, aquest congrés se centrarà a analitzar la igualtat i la seguretat des de quatre punts de vista diferents: la prevenció de la violència contra les dones, el tràfic d'éssers humans, la protecció de les víctimes a les zones de conflicte i la igualtat en el reclutament i el desenvolupament de la carrera professional. Per això hi haurà conferències, sessions informatives i taules rodones amb la participació de més de 100 ponents de diferents països.

Acte inaugural

Durant la inauguració, l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, va recordar que no va ser fins l'any 1979 que es van graduar les primeres dones del cos de la Guàrdia Urbana. Colau va donar les gràcies a totes les dones que van lluitar per obrir-se camí i també va fer una crida a combatre "qualsevol agressió sexista" dins dels cossos policials.