El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és partidari de reeditar la coalició de Junts pel Sí (JxS) en les següents eleccions catalanes si no s'ha pogut "culminar" el procés sobiranista tal com està previst en el full de ruta. Segons va afirmar en una entrevista del diari digital El Nacional, "en unes circumstàncies en què JxS" no hagués pogut "culminar el seu projecte" i que es considerés que aquest segueix sent vàlid, li semblaria "bastant evident" la conveniència de reeditar la coalició.

Seria diferent, va matisar, si, en el cas en què es produeixi aquest escenari, els integrants de la coalició de JxS arriben a la conclusió "que ja no és vàlid i que no val la pena aquesta estratègia. Llavors la circumstància és una altra", va especificar Puigdemont.

Sobre la possibilitat que es presenti com a candidat a la presidència de la Generalitat en les següents eleccions, Puigdemont va dir que només s'hi sentiria "obligat" si veu que ha deixat "la feina a mig fer", cosa que va assegurar que no es planteja que pugui passar. El President va negar, en aquest sentit, que al Govern hi hagi "una sola opinió que qüestioni" el mandat del 27-S.

Resposta a la "inhabilitació"

Pel que fa a la possible inhabilitació per part dels tribunals de polítics catalans que ocupen responsabilitats institucionals o càrrecs de primer nivell dins dels partits independentistes, Puigdemont espera que en aquests supòsits "continuïn sent fidels al mandat que ha fet el poble català". "Inhabilitant la presidenta del Parlament o un conseller, el que intenten és inhabilitar el poble i això no ho acceptarem", va reblar.