La policia alemanya va detenir el jove refugiat sirià fugitiu des de dissabte, al qual vincula amb el grup gihadista Estat Islàmic (EI) i al domicili del qual a Chemnitz (est del país) es van trobar explosius per cometre un atemptat. Les autoritats alemanyes van explicar que moltes evidències dirigeixen la investigació cap a la tesi islamista i van destacar que l'arrest, a Leipzig, va ser possible gràcies a la col·laboració de tres també sirians, que presumptament van convidar a casa el sospitós i allà el van reduir abans d'avisar la policia.

La Fiscalia Federal va assenyalar que Jaber Albakr, de 22 anys, està sent investigat per "ja tenir plans concrets" per "perpetrar un atac de motivació islamista amb material altament explosiu a Alemanya".

El president de l'Oficina d'Investigació Criminal (LKA) de Saxònia, Jörg Michaelis, va explicar que els indicis acumulats apunten a un "context de l'EI", vinculant Albakr amb l'organització gihadista. A aquesta conclusió porta també el fet, confirmat per Michaelis, que l'explosiu trobat a l'habitatge del presumpte terrorista era peròxid d'acetona, el tipus que es van emprar a París i Brussel·les.