El president dels EUA, Barack Obama, afirma que el seu país va pel "camí correcte", amb la cooperació entre el Govern i els innovadors privats, per aconseguir la meta d'enviar humans a Mart a la dècada del 2030, en un article per a la cadena CNN publicat ahir.

El 2010, pocs mesos després de la seva arribada a la Casa Blanca, Obama va descriure els seus objectius per a l'exploració espacial durant un discurs en el Centre Espacial Kennedy, a Florida, on va predir que els EUA podrà enviar humans en un viatge d'anada i tornada a Mart al començament de la dècada del 2030.

Ara, en un article titulat "Estats Units farà el gran salt a Mart", Barack Obama explica que manté la mateixa sensació de "sorpresa" davant l'exploració espacial que tenia quan era un nen i diu que representa una "part essencial" del caràcter nord-americà: "la innovació i l'enginy, empenyent els límits del que és possible i fer-ho abans que ningú".

"Arribar a Mart exigirà cooperació contínua entre el govern i innovadors privats, i ja som en el camí correcte. Els propers dos anys, empreses privades enviaran per primera vegada astronautes a l'Estació Espacial Internacional (EEI)", assegura el president.

Obama avança, a més, que els EUA ja estan treballant amb socis comercials per "construir nous hàbitats que puguin mantenir i transportar astronautes en missions de llarga durada a l'espai profund".