El temporal del Maresme, que aquest dimecres a la tarda ha deixat registres de pluja de rècord, ha causat un mort a Vilassar de Mar. Es tracta d´una persona que ha estat trobada a uns metres d´un cotxe embarrancat en un pont sota la riera de Cabrils, segons han confirmat a l´ACN fonts de Protecció Civil. Quan els serveis d´emergència han trobat el vehicle buit han començat a buscar per la zona si hi havia ocupants. Cap a dos quarts de deu de la nit s´ha trobat el cos a pocs metres del cotxe.

Els Mossos d´Esquadra han obert una investigació per esclarir les causes de la mort. Cal recordar que Protecció Civil manté activada la fase d´alerta del pla Inuncat per la força de la tempesta que ha assolat el Maresme.

Carreteres i línies de tren tallades i baixos inundats és el resultat de les intenses pluges que cauen a la comarca barcelonina del Maresme i que en les pròximes hores es podrien desplaçar al litoral gironí.

Mentre s'ha pogut reprendre el servei de la R1 de Rodalies de Renfe, interromput entre Premià de Mar i Mataró, amb retards de fins a una hora, segueix tallada la N-II i els problemes de trànsit s'han estès a la C-31 per grans acumulacions d'aigua.

Els serveis d'emergències mantenen la petició als ciutadans perquè evitin circular per les carreteres del Maresme i s'allunyin de les rieres, així com no baixar als garatges i subterranis inundats ja que el nivell de l'aigua pot créixer de forma sobtada.

Fins ara, el servei d'emergències ha rebut 643 trucades relacionades amb la tempesta, la majoria procedents del Maresme, on els bombers han hagut d'auxiliar a sis conductors que s'han vist sorpresos per la pluja, encara que cap persona ha quedat ferida.

Davant aquesta situació, Protecció Civil manté en alerta el pla especial d'emergències per inundacions, Inuncat, que en les pròximes hores es podrien reproduir a la costa gironina.

El telèfon d'emergències, 112, ha rebut fins ara 643 trucades relacionades amb les pluges, de les que 580 provenien del Maresme, 37 del Barcelonès i 9 del Baix Llobregat. Les poblacions del Maresme amb més incidències han estat Vilassar de Mar, Premià de Mar i Mataró.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que es pot superar el llindar d'acumulació de pluja de 200 litres per metre quadrat (l/m²) en diferents punts del Maresme i a Cabrils, per exemple, s'han recollit 204,7 l/m², una dada excepcional que suposa un rècord en aquesta localitat.

Les tempestes també han provocat incidències en el subministrament elèctric a Premià de Dalt, amb 545 abonats afectats, i a Mataró, amb afectació de baixa tensió, encara que no s'ha pogut determinar el nombre d'abonats que s'han quedat sense llum.

Els Bombers de la Generalitat han rebut 293 avisos per pluja fins a les 20.40 hores, la majoria en el Baix Maresme, entre Premià de Mar i Vilassar de Mar.

La majoria dels avisos eren per inundacions de carrers, baixos, patis i goteres i en molts casos no s'ha pogut actuar perquè no havia suficient aigua acumulada o perquè ja havia disminuït la intensitat de la pluja, segons Protecció Civil.

La N-II segueix tallada entre Vilassar de Mar i el Masnou en els dos sentits ja que la calçada està inundada, per la qual cosa el trànsit es desvia per la C-32.

També hi ha dos carrils tallats a la calçada en sentit Barcelona en la C-31, a Montgat, i a l'altura de Badalona en direcció a Mataró, per inundacions.