Tres penedits van declarar en el judici de la trama Gürtel que Jesús Sepúlveda -exmarit d'Ana Mato- i Guillermo Ortega, exalcaldes del PP de Pozuelo i Majadahonda, havien cobrat diners del cap de la trama, Francisco Correa, per intercedir en contractes públics i que part dels diners s'havien destinat a campanyes electorals. La quarta jornada del macrojudici, que ha fet seure al banc 37 acusats, va estar protagonitzada per les declaracions dels primers acusats, que van ser, per petició de la Fiscalia, els tres que han pactat un acord: el constructor Alfonso García Pozuelo, l'exregidor d'Hisenda de Pozuelo de Alarcón Roberto Fernández i l'empresari Jacobo Gordon. Les seves paraules van esquitxar principalment Sepúlveda, Ortega i Correa, encara que també en algun moment l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

L'últim penedit a declarar, i també el que va donar més detalls, va ser l'exregidor Fernández, qui va explicar com Sepúlveda va arribar a alcalde de Pozuelo de Alarcón gràcies a una campanya electoral finançada per la trama Gürtel amb 100.000 euros, "el que per a un Ajuntament de 80.000 habitants era una quantitat bastant desorbitada".

Durant la campanya del 2003, persones que no va saber identificar s'acostaven a la seu electoral del PP amb "sobres" de diners en metàl·lic. De fet, segons Fernández, Sepúlveda comentava de tant en tant que "gran part de la campanya electoral era finançada per Correa". Un cop va arribar a l'alcaldia, l'exmarit d'Ana Mato controlava totes les adjudicacions i es va començar a veure afavorit amb diners en metàl·lic de la trama Gürtel -Fernández va explicar com el mateix Correa li havia portat al despatx un sobre- i també amb viatges, dinars i articles de luxe. "Fins a tal límit -?va relatar- que Jesús Sepúlveda em va demanar que l'acompanyés a comprar una bossa de Loewe i em va dir que ho pagava tot Correa".

Segons Anticorrupció, entre el 1999 i el 2005 -període que es jutja en aquest macrojudici- Sepúlveda va cobrar de Gürtel "com a mínim" 668.391 euros, dels quals 449.017 van ser en efectiu, 50.331 en viatges i altres serveis i 111.000 per a despeses del PP.

Segons l'acusat, que s'enfronta a 2 anys i 3 mesos de presó, Sepúlveda els deia les empreses de Correa a les quals havien de donar els contractes. "Parlava amb els regidors i ens deia: 'cal donar-lo a tal empresa'", va explicar. Aquesta situació es va mantenir en el temps fins que un dia Sepúlveda va reunir els membres del grup municipal del PP i els va dir que li havia arribat la informació que la Policia estava investigant Correa i que havien de parar de contractar les seves empreses.

Un altre penedit que va implicar Sepúlveda va ser García Pozuelo, a qui previsiblement se li rebaixaran els 4 anys i mig que demana Anticorrupció. Ahir va fer una declaració reconeixent els fets que se li imputen: pagaments a Sepúlveda i Correa a canvi d'adjudicacions. El constructor va reconèixer haver abonat el 2004 65.000 euros a Correa "per a Sepúlveda" per adjudicacions a Pozuelo, així com 1,5 milions el 2002 i el 2003 per a Bárcenas (va rebre 570.000 euros en aquests dos anys), Correa i l'exdiputat del PP Jesús Merino.

La Fiscalia enquadra aquestes últimes quantitats en l'apartat d'adjudicacions de la comunitat de Castella i Lleó, però el constructor va explicar que no era per a aquesta autonomia, sinó "per a organismes centrals", sense recordar "per què ni per a qui", atès que va ser "fa molts anys".

El tercer penedit va ser Gordon -exsoci d'Alejandro Agag i propietari d'una promotora-, que va incriminar l'exalcalde de Majadahonda Guillermo Ortega, que li va pagar 150.000 euros en B per comprar un terreny en aquest municipi, un "negoci" en què també va participar Correa.