El presumpte cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, declararà previsiblement avui en el macrojudici que seu a la banqueta 37 acusats de la xarxa corrupta, després que el tribunal reprodueixi la declaració davant del jutge d'instrucció d'un acusat que va morir, Leopoldo Gómez.

La cinquena jornada del judici s'iniciarà amb la reproducció d'aquesta gravació, després de la qual hi ha previst que comparegui Correa, que ha intentat un pacte in extremis amb la Fiscalia després d'haver abonat els 2,2 milions d'euros de fiança civil que li reclamava el ministeri públic.

La declaració de Correa és una de les més esperades, i tindrà lloc després que ahir tres acusats penedits de la trama l'hi impliquessin i diguessin que va pagar diners a canvi d'adjudicacions públiques a polítics com l'exalcalde de Pozuelo Jesús Sepúlveda.

Aquesta acusació la va fer l'exregidor d'Hisenda de Pozuelo Roberto Fernández, que va dir que Correa pagava diners, viatges i regals a Sepúlveda, i que va finançar amb 100.000 euros la campanya electoral del 2003 que el va portar a l'alcaldia. Segons l'exregidor, Correa va arribar a anar al despatx de Sepúlveda per donar-li en persona un sobre amb diners. També va incriminar el constructor Alfonso García Pozuelo, que va dir que li va abonar 471.245 euros el 2002, 270.000 el 2003 i 65.000 el 2004 per les gestions perquè la seva empresa, Constructora Hispánica, rebés contractes públics.

A Correa, que s'enfronta a 125 anys de presó, la Fiscalia li imputa haver liderat des del 1999 fins al 2009 "un entramat societari i personal dirigit a enriquir-se il·lícitament amb càrrec a fons públics" i va comptar per fer-ho amb la col·laboració d'una sèrie de polítics als quals compensava amb pagaments en espècie.