L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol reivindica el seu llegat polític, ja que considera que conté "aspectes positius" per a la "reconstrucció de Catalunya" encara que, en un escrit, confessa sentir-se culpable més "per por i desídia" que no per "cobdícia" en al·lusió al frau fiscal comès.

En un escrit publicat en el seu nou bloc personal, en el web de l'Associació Serviol creada per ell mateix, Pujol reconeix que li resulta difícil superar l'estat de desànim en què es troba, si bé "intento resistir l'ofensiva de desprestigi que em tiren a sobre".

Pujol reflexiona sobre el seu llegat polític i el seu estat d'ànim després de publicar aquest escrit inèdit fins ara encara que està datat l'octubre del 2015. Sobre el seu llegat polític, explica que "per més que diguin i per més que jo mateix em fustigui" la seva obra de govern "té aspectes importants positius, i tinc dret a dir-ho". També confessa els seus sentiments actuals, després de l'escàndol que va suposar admetre que havia comès frau fiscal: "el sentiment de culpabilitat em ve, no per cobdícia, però sí per por, desídia, lleugeresa i debilitat", ja que "he comès una falta que no hauria d'haver comès, que crec que al seu moment es reconduirà".

Pujol expressa el seu desig de seguir parlant sobre tres qüestions -"Catalunya, Espanya i Europa"- a les quals ell va dedicar una gran part de la seva vida política perquè l'il·lusionaven però que ara li resulta "difícil o impossible" fer-ho des d'un punt de vista objectiu.