Almenys 15 persones, entre les quals dues dones i dos menors, van morir ahir a causa d'un bombardeig aeri contra un poble de la província d'Al-Raqa, al nord-est de Síria i feu del grup terrorista Estat Islàmic (EI). L'Observatori Sirià dels Drets Humans va informar que els avions que havien efectuat aquests atacs pertanyen probablement a la coalició internacional, encapçalada pels Estats Units. Els bombardejos van tenir ahir com a blanc el poble d'Al-Daham, a la perifèria nord-oriental de la ciutat d'Al-Raqa, la capital a Síria d'EI.

L'ONG no va descartar que augmenti la xifra final de víctimes mortals a causa del fet que hi ha desenes de ferits, alguns en estat greu. L'aviació de l'aliança comandada pels Estats Units bombardeja des del 23 de setembre del 2014 les zones controlades per EI, però també posicions del Front de la Conquesta del Llevant (antic Front d'Al-Nusra, filial siriana d'Al-Qaida), al nord i a l'est del país. Segons l'Observatori, un total de 6.213 persones han mort a Síria, la majoria de les quals gihadistes d'EI, en dos anys de bombardejos de la coalició internacional.

Intent diplomàtic

Per la seva banda, el ministre d'Exteriors Rus, Serguei Lavrov, i el secretari d'Estat americà, John Kerry, es van reunir ahir a Lausana (Suïssa) amb representants de set potències orientals per tractar de trobar un nou acord per resoldre la situació siriana, empitjorada després del trencament de l'aliança entre els dos països.

Segons el representant rus, que va abandonar la reunió abans que la resta, els contactes entre Rússia, els Estats Units i el grup de països de l'Orient Mitjà continuaran sobre la base d'alguns punts acordats ahir, que no es van fer públics.

Rússia, Turquia, l'Iran, l'Aràbia Saudita, Jordània, l'Iraq, Qatar i Egipte van acudir a la trobada convocats pel cap de la diplomàcia nord-americana, John Kerry, que va mantenir una reunió separada amb l'enviat especial de l'ONU per a Síria, Staffan de Mistura. Lavrov va assegurar a la premsa que hi havien sorgit "algunes idees importants" per seguir negociant i desencallar la situació.