El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va informar ahir que denunciaria davant els Mossos d'Esquadra les amenaces rebudes per mitjà d'un compte de Facebook d'un home que, a més d'insultar-lo, el va amenaçar de posar-li "una bomba" a sota del seu cotxe.

El president català va recollir en el seu compte de Twitter el comentari d'un perfil de Facebook que respon al nom de "Jorge Fernández Hernández". En el missatge recollit per Puigdemont i dirigit a ell s'hi afirma: "valent fill de puta, t'arribarà l'hora molt d'hora. Tens el poble català dividit i tu, cada vegada més diners a la teva llibreta. Una bomba a sota del teu cotxe, alerta. Els Països Catalans no existeixen, subnormal".

Davant aquestes afirmacions i amenaces, Carles Puigdemont va replicar: "aquest individu covard es permet amenaçar-me amb una bomba al meu cotxe. La denúncia hi serà. I espero que la justícia actuï", va dir. La piulada va ser ràpidament compartida i va rebre desenes de comentaris de suport al president. Fonts pròximes a Puigdemont van confirmar que la denúncia serà posada davant els Mossos d'Esquadra.

Visita institucional a París

Més enllà d'aquest fet lamentable, el president de la Generalitat va reivindicar ahir des de París la importància de la "diplomàcia civil" que fan "les comunitats catalanes a l'exterior" i va acusar el cos diplomàtic espanyol d'actuar "obertament a la contra" de Catalunya. "La diplomàcia que encara paguem de la nostra butxaca, l'espanyola, ens va obertament a la contra, amb un ministre que es passeja pel món i envia gent pagada per nosaltres a malparlar de nosaltres i a intentar desfer el relat democràtic que, de manera transparent, expliquem els catalans", es va queixar Puigdemont. "Anul·larem per llei els judicis sumaríssims del franquisme, allò que Espanya no ha fet en 40 anys de democràcia", va celebrar, d'altra banda.

Puigdemont impartirà la conferència Quin és el futur per a Catalunya dins d'Europa a la prestigiosa universitat Sciences Po de París, avui al vespre. "És un dels llocs on es pot parlar millor de política i amb més influència en el pensament polític europeu", va subratllar. El President tenia previst de fer aquest viatge institucional a la capital francesa el març passat, però el va haver de suspendre per l'accident d'autocar de Freginals, en què van perdre la vida 13 joves estudiants d'Erasmus.

Reunió amb l'Illa de França

Puigdemont també es reunirà, demà, amb la seva homòloga de la regió de l'Illa de França, Valérie Pécresse, amb qui signarà un acord de col·laboració, i mantindrà contactes empresarials, polítics i amb mitjans de comunicació. Els castellers de París, els Geperuts, han rebut Puigdemont amb una actuació a la seu de la delegació del Govern a França i Suïssa.

Davant la comunitat catalana resident a la capital francesa, Puigdemont va qualificar d'"indispensable" el seu "compromís", precisament en un dels països "on hi ha més interessos en joc, per raons personals, socials, culturals, lingüístiques, econòmiques i geogràfiques". "Venim a fer feina de país i no ens aturarem mai ni escatimarem recursos per trobar aliats que donin oportunitats a la nostra gent", va proclamar Puigdemont.

El president de la Generalitat va assegurar que de "bona gent que vol escoltar, de vegades n'hi ha més fora que dins, en una conferència a l'estranger que en una a Madrid, posem per cas". "No estem buscant que cap país ens reconegui, el que volem ara és que ens coneguin bé", va remarcar.