Bonvehí defensa PDECAT com el nom "més fidel" al que va sortir del congrés fundacional

Els associats del partit voten aquest cap de setmana la ratificació o no de les noves sigles

17.10.2016 | 17:46

Els associats al Partit Demòcrata votaran aquest cap de setmana la ratificació o no de PDECAT com les noves sigles de la formació. Abans d'aquesta cita, el coordinador organitzatiu del partit, David Bonvehí, ha defensat PDECAT com "el nom més fidel" al que va sortir del congrés fundacional del juliol i ha ressaltat que la inclusió del terme 'europeu' contribueix a "internacionalitzar" el procés independentista. "Volem passar pàgina", ha dit, després que el ministeri de l'Interior rebutgés les sigles de Partit Demòcrata Català. D'altra banda, el 12 de novembre els associats al partit escolliran els dirigents del deu àmbits temàtics de la formació i els representants del territori (comarca i districte) al Consell Nacional.

Els associats del Partit Demòcrata podran votar tant divendres com dissabte, per via electrònica i ininterrompudament, la ratificació o no de les noves sigles del partit, així com de manera presencial dissabte de 10 a 14 hores.

Pel que fa a la votació del 12 de novembre, hauran d'escollir els dirigents dels deu àmbits temàtics del partit i els representants territorials al Consell Nacional. Els àmbits en què es divideix l'acció de la formació són Econòmic; Social; Relacions Internacionals; Territori i Medi Ambient; Relacions Institucionals; Educació, Universitat i Coneixement; Cultura i Llengua; Esports; Primer Sector i Seguretat.

En la roda de premsa posterior a la reunió de la direcció executiva del Partit Demòcrata, Bonvehí ha ressaltat que aquest dimarts presentaran al Congrés dels Diputats una proposició no de llei per reprovar el ministre espanyol de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, per les seves actituds "antidemocràtiques" en les converses filtrades amb l'exdirector de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso.

Bonvehí ha contraposat la manera de fer de l'Estat amb les accions del Parlament de Catalunya per "posar en valor la democràcia" amb la presentació, per part de Junts pel Sí, d'una proposició de llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme amb què es demana la nul·litat dels judicis sumaríssims fets durant el franquisme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Munté nega que el Govern hagi rebut cap "oferta de diàleg" de l'Estat

Desmenteix les paraules d'Enric Millo, a qui atribueix una "maniobra de confusió"

Augmenten les multes per fer servir el mòbil mentre es condueix

Trànsit va imposar 19.000 sancions per aquest motiu el 2016, un 17% més que el 2015

Clam a Barcelona perquè l'estat espanyol aculli més refugiats que fugen de conflictes


La capital catalana acull la manifestació més important que s'ha fet a Europa per exigir canvis en...

El president de Múrcia assegura que dimitiràsi és imputat

El president de Múrcia assegura que dimitiràsi és imputat

El batlle s'ha vist implicat en la branca murciana de l'operació Púnica

Enllaços recomanats: Premis cinema