Les empreses espanyoles exposades al Regne Unit acusen a la borsa el temor d'un Brexit dur, cada vegada més probable. El Santander, Iberdrola, el Sabadell, IAG i Ferrovial configuren la llista de companyies de l'IBEX 35 amb negocis al Regne Unit, país del qual obtenen entre l'11% i el 36% dels seus ingressos totals.

IAG és la que més presència britànica té en els seus comptes i això, juntament amb els vaivens del preu del petroli, la converteixen en una de les més perjudicades, ja que s'ha desplomat una mica més del 38 % del valor de les seves accions des del referèndum.

El sector aeri també causa problemes a Ferrovial, que gestiona el trànsit d'alguns aeroports britànics i que ha perdut aquests mesos prop de 610 milions d'euros dels 13.830 milions de capitalització amb què comptava el juny.

En el cas d'Iberdrola, el Regne Unit representa el 30,3 % dels seus ingressos, encara les accions de la companyia energètica s'han recuperat gairebé del tot, igual que la seva capitalització. El Santander i Banc Sabadell també s'han fixat en el Regne Unit per expandir la seva activitat i ara pateixen la incertesa del Brexit.